in , ,

Dat werd tijd, terug naar “normaal” asjeblieft: Kamer wil onderzoek naar zorgmijden

3540861791 e114342a52 idiot1

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de minister het probleem van zorgmijden bagatelliseert en eist een onderzoek. Dat meldt Nieuwsuur vandaag.

Bijna de helft van de huisartsen maakt wel eens mee dat een patiënt een verwijzing naar het ziekenhuis naast zich neerlegt omdat hij het eigen risico te hoog vindt. Dat bleek begin juli uit een enquête van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) onder 992 huisartsen. Schippers ontkende in een reactie echter dat het hogere eigen risico – 350 euro in 2014 tegen 220 in 2013 – heeft geleid tot meer zorgmijding.

PvdA, SP, CDA, PVV, GroenLinks en SP nemen geen genoegen met deze reactie, meldt Nieuwsuur op basis van eigen onderzoek. Bijna al deze partijen willen dat de minister het probleem beter gaat onderzoeken. Alleen de PVV vindt een nieuw onderzoek niet nodig omdat er voldoende signalen zijn dat patiënten adviezen van de huisarts soms om financiële redenen negeren.

via Kamer wil onderzoek naar zorgmijden.

Foto via JD Hancock cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kijktip: College Ewald Engelen over onze Corpocratie die machtigen rijker maakt en machtelozen armer

3063104186 53f004279e VS war1

OVSE: Geen bewijs voor Russische troepen in Oekraïne; VS eist oorlog