in , , , , , , , ,

De 5G Starlink-satellieten van SpaceX maken astronomen boos, erg boos

SKYGRAZERS hadden vorige week een ongewoon beeld: een reeks heldere objecten die over de nachtelijke hemel bewogen, zoals te zien is in dit beeld dat Marco Langbroek in Leiden heeft vastgelegd.

De objecten in één rijtje/baan zijn Starlink-satellieten, geproduceerd door van en twee dagen eerder gelanceerd.

De 60 satellieten zijn de eerste van een geplande 12.000 satellieten sterke vloot die is ontworpen om wereldwijd breedbandinternet te bieden.

De satellieten bevinden zich in lage : initieel gelanceerd naar een hoogte van 440 kilometer, zullen hun stuwraketten ze naar 550 km boven de aarde brengen en ze moeten dimmen terwijl ze zich verspreiden.

Hun helderheid is met bezorgdheid waargenomen door astronomen, die zeggen dat het geplande aantal satellieten het zicht op de nachtelijke hemel kan verstoren.

Musk beweerde op Twitter dat Starlink “geen materieel effect zou hebben op ontdekkingen in de astronomie”, maar zei ook dat hij op zoek is naar het verminderen van de reflectiviteit van toekomstige satellieten.

Lees verder bij de bron: newscientist.com

Photo by ikewinski


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Apartheid, ex-huursoldaat: ‘We verspreiden AIDS om zwarten in Zuid-Afrika uit te roeien’

Moeten we niet willen: EU-politie steeds dichterbij door EU-PIRTCE, Eurogendfor, Europol en Eucaris