in , , , , , , , ,

De 5G Starlink-satellieten van SpaceX maken astronomen boos, erg boos

SKYGRAZERS hadden vorige week een ongewoon beeld: een reeks heldere objecten die over de nachtelijke hemel bewogen, zoals te zien is in dit beeld dat Marco Langbroek in Leiden heeft vastgelegd.

De objecten in één rijtje/baan zijn Starlink-satellieten, geproduceerd door SpaceX van Elon Musk en twee dagen eerder gelanceerd.

De 60 satellieten zijn de eerste van een geplande 12.000 satellieten sterke vloot die is ontworpen om wereldwijd breedbandinternet te bieden.

De satellieten bevinden zich in lage banen: initieel gelanceerd naar een hoogte van 440 kilometer, zullen hun stuwraketten ze naar 550 km boven de aarde brengen en ze moeten dimmen terwijl ze zich verspreiden.

Hun helderheid is met bezorgdheid waargenomen door astronomen, die zeggen dat het geplande aantal satellieten het zicht op de nachtelijke hemel kan verstoren.

Musk beweerde op Twitter dat Starlink “geen materieel effect zou hebben op ontdekkingen in de astronomie”, maar zei ook dat hij op zoek is naar het verminderen van de reflectiviteit van toekomstige satellieten.

Lees verder bij de bron: newscientist.com

Photo by ikewinski

One Comment

Leave a Reply
  1. Sinds wanneer maken commerciële ondernemingen uit wat zij in de lucht doen daar waar er een zeer groot algemeen belang is? Het hele 5G klopt van geen kanten. Eerst ontwerpen en dan denken of het schadelijk is voor mensen slaat nergens op !!!! Waar zijn de regeringen die wel giga boetes geven als je 5 km/hr te hard rijdt of als je mobiel belt in de auto???

Geef een antwoord

Apartheid, ex-huursoldaat: ‘We verspreiden AIDS om zwarten in Zuid-Afrika uit te roeien’

Moeten we niet willen: EU-politie steeds dichterbij door EU-PIRTCE, Eurogendfor, Europol en Eucaris