in , , , ,

De Bailout van de geheime bank

50 miljard in , 70 miljard euro in Ierland, 40 miljard euro in Spanje – het ene euroland na het andere wordt gedwongen zijn te steunen met enorme sommen om de verliezen die geld oploopt door slechte leningen te compenseren.

Maar waar gaan de miljarden eigenlijk heen? Wie zijn de begunstigden?

Met deze eenvoudige vraag reist de bekroonde bedrijfsjournalist en non-fictie-auteur Harald Schumann door en krijgt verrassende antwoorden. De geredden bevinden zich niet in de armere eurostaten – anders dan vaak wordt gedacht – maar voornamelijk in Duitsland en .

Een groot deel van het geld komt terecht bij de schuldeisers van de banken die gered willen of moeten worden.

En hoewel deze investeerders duidelijk slechte investeringen hebben gedaan, ze zijn – tegen alle logica van de vrije markteconomie – beschermd ten koste van het grote publiek tegen eventuele verliezen. Waarom?

Wie krijgt het geld? Eigenlijk simpele vragen, maar die betreffen de kern van de Europese identiteit.

Misschien wel de meest gepassioneerde film over de bankencrisis. We bevelen ook de tweede aan over de Euro-crisis van Arpad Bondy en Harald Schumann, “The Trail of the Troika”.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

5G-telefoons raken oververhit en schakelen terug naar 4G, als oplossing ijspack’s en airco

“De Russen” zijn nepnieuws zat: Russische ambassades vallen Westerse journalisten aan