in , , , ,

De Bailout van de geheime bank

50 miljard euro in Griekenland, 70 miljard euro in Ierland, 40 miljard euro in Spanje – het ene euroland na het andere wordt gedwongen zijn banken te steunen met enorme sommen geld om de verliezen die geld oploopt door slechte leningen te compenseren.

Maar waar gaan de miljarden eigenlijk heen? Wie zijn de begunstigden?

Met deze eenvoudige vraag reist de bekroonde bedrijfsjournalist en non-fictie-auteur Harald Schumann door Europa en krijgt verrassende antwoorden. De geredden bevinden zich niet in de armere eurostaten – anders dan vaak wordt gedacht – maar voornamelijk in Duitsland en Frankrijk.

Een groot deel van het geld komt terecht bij de schuldeisers van de banken die gered willen of moeten worden.

En hoewel deze investeerders duidelijk slechte investeringen hebben gedaan, ze zijn – tegen alle logica van de vrije markteconomie – beschermd ten koste van het grote publiek tegen eventuele verliezen. Waarom?

Wie krijgt het geld? Eigenlijk simpele vragen, maar die betreffen de kern van de Europese identiteit.

Misschien wel de meest gepassioneerde film over de bankencrisis. We bevelen ook de tweede documentaire aan over de Euro-crisis van Arpad Bondy en Harald Schumann, “The Trail of the Troika”.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ban the Banks
1 jaar geleden

Het is de hoogste tijd dat wereldwijd het hele banken systeem op de schop gaat en nieuw wordt opgezet met duidelijke principes. Het mag algemeen bekend zijn dat banken privé instituten zijn die werken volgens het principe van fractionele reserve. Dat betekent: zij brengen geld in circulatie dat zij niet hebben. Anders gezegd : zij printen geld. Zij creëren slechts een schuld. En …. krijgen een magnifieke rente voor een puur administratieve handeling zonder risico want bij ingebreke blijven van de partij die leent legt de banken beslag op het onderpand. Leuker kunnen ze het niet maken …

De waarde van dat geld wordt uitsluitend gerealiseerd door de man die dat geld leent en zich in het zweet werkt. Gelduitgifte is een primaire taak voor een overheid en had nooit mogen worden overgelaten aan particuliere banken. Wereld wijd is de situatie nu zo uit de hand gelopen dat de banken en de macht in handen hebben en dat overheden er voor spek en bonen bij lopen (al dan niet omgekocht of afgeperst).

Dit was al krankzinnig, maar het wordt nog gekker: banken willen zoveel mogelijk geld binnenhalen met een hoge rente. En die hoge rente krijgen zij alleen als zij meer risico nemen (dus als er geen onderpand is). Dan gebeurt het dat de partij die leent dat geld niet terug betaald wordt …. Als de bank erg veel van dat soort leningen heeft kan een bank failliet gaan in welk geval de banken het ingelegde spaargeld van de rekeninghouders in beslag nemen. Dat is zo onwaarschijnlijk want dat is gebeurd bij de banken op Cyprus (dus EU policy …). Dus als het goed gaat verdienen banken goud geld en als het fout gaat betalen de rekeninghouders. In NL klopte ABN/AMRO bij de overheid aan waar de overheid ABN kocht voor 30 miljard en later weer verkocht voor 15 milajrd. De burgers mochten de resterende 15 miljard betalen !!!!! ). Wie dit te gek vindt voor woorden moet zeker het Het is te gek voor woorden en mensen zijn te aardig en te nochalant om de bankdirecteuren op te hangen.

En dit is nog maar een heel klein stukje over de duistere rol van banken, want de rol van banken in de geschiedenis is meer dan die oorlogen

5G-telefoons raken oververhit en schakelen terug naar 4G, als oplossing ijspack’s en airco

“De Russen” zijn nepnieuws zat: Russische ambassades vallen Westerse journalisten aan