in , ,

De banenmotor van Rutte strikes again; UWV: Arbeidsmarkt nog somberder dan eerder verwacht

Uitkeringsinstantie UWV voorziet dat de arbeidsmarkt dit jaar veel sterker krimpt dan eerder gedacht. De werkgelegenheid neemt in 2013 naar verwachting af met 85.000 banen, waarmee het aantal vacatures een dieptepunt bereikt. Dat maakte de instantie dinsdag bekend.

10 duizend werklozen per maand

De instantie becijferde dat er in heel 2013 bijna 640.000 vacatures zullen ontstaan, het laagste niveau in zeker 16 jaar. In de periode voor de crisis kwamen er nog jaarlijks 1,1 miljoen vacatures bij. Het CBS kondigde eerder deze maand al aan dat de werkloosheid in Nederland in december verder is opgelopen tot 7,2 procent van de beroepsbevolking.

Daarmee zaten er in totaal 571.000 mensen zonder werk. Per maand kwamen er vorig jaar gemiddeld 10.000 werklozen bij. De werkloosheid in ons land stijgt al 1,5 jaar vrijwel onafgebroken. UWV moest vorig jaar honderden mensen extra inzetten omdat ze de sterke groei van het aantal aanvragen voor WW-uitkeringen niet meer aankon.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

No-shit sherlock: Deskundigen slaan alarm, huren onbetaalbaar

Slimme meter emails ontfutseld: Firma List&Bedrog aktief