in , , ,

De Bankwereld, verrot tot op het bot!

7418163240 e831794a9d banksters e1435487693704

Vertonen banken crimineel gedrag? Oordeel zelf. Banken rekenen geen 4% maar 400% rente, ja u leest het goed, 400% Rente. Zie de berekening verder in dit verhaal.

De belangenverstrengeling van politiek en bankwereld, is vele malen erger dan Corruptie en moet worden gestopt. De macht is in handen van een kleine groep mensen achter de bank, zeg maar “ de Wereldbank “ , de bank der banken, die over een ongelimiteerde hoeveelheid geld beschikt, die ze zelf kunnen scheppen en waarmee ze regeringsleiders en politiek naar hun hand kunnen zetten of in hun greep hebben. Zij hebben het Monopoly.

Zij zijn in theorie in staat de armoede, het voedsel- en drinkwater-probleem uit de wereld te helpen maar doen dat niet. Waarom niet, laat zich makkelijk raden.

Zij zijn gebaat bij groei. Groei betekent voor hen geld, schuld en rente voor degene die leent. Hoe groter de schuld hoe groter de macht. Zij verdienen gigantisch aan oorlogen, hetgeen vernietiging van gebouwen, land en oorlogsmaterieel betekent.

Hoe is het mogelijk dat Amerika, specialist in afluisteren en ontdekken van complotten door de geheime dienst, niet heeft kunnen voorkomen dat IS, een zeer goed georganiseerd leger in het leven heeft geroepen, dat veel geld kost?

Epidemieën betekenen omzet voor de Farmaceutische bedrijven. Recent de Ebola-epidemie, waarom wachtte de Wereld  Gezondheids Organisatie (WHO) 2 maanden om de noodtoestand uit te roepen? En dat met een belachelijke smoes.

De bankencrisis is een toneelstuk om zoveel mogelijk geld van de burger af te pakken. De bezuinigingen zijn dus volstrekt nodeloos. En helemaal niet als wij een eigen bank opzetten. Als een bank om dreigt te vallen, krijgt ie geen geld van de wereldbank meer en is dus genoodzaakt bij de overheid aan te kloppen. Een belachelijke situatie.

Tijd voor een Coöperatieve bank, een bank waarbij de “klant” mede-eigenaar is

Hoeveel rente hebben onze banken ons berekend?

Onze banken die uiteindelijk weer afhankelijk van de “Wereldbank” rekenen rente over een lening. Nu staat het wat stil, maar noem maar even een getal, zeg 5%.

Een bank moet 4-5 % van het uitgeleende kapitaal in kas hebben. Meer hebben ze ook niet.

Banken kunnen dus 100: 4-5= 20  tot 25 keer een( steeds kleinere) lening verstrekken, waarover rente wordt betaald.

Stel: lening voor een huis € 200.000.– na 30 jaar heeft de eigenaar € 385.000.– betaald. Rente 5% = €1070 per maand.

De bank verdient € 185.000.– door 8.000 tot 10.000 in kas te houden.

Deze “grap” herhaalt de bank een aantal keer ( 5 keer in 30 jaar met € 8.000 in kas) en “ verdient” dus

5 x € 185.000.–= € 925.000.– met een investering van € 8000.–

De winst die een bank maakt uit het bijna niets is bijna 400% Rente per jaar.

https://youtu.be/Td70gYTQ874

Als mensen meer geld opnemen dan de 5% die in kas is, valt de bank om en moet hij gered worden van ons belastinggeld. In no-time wordt het geld weer terugbetaald en is de bank gered door de belastingbetaler.

Zo werden in 2008 ING (met 32,2 miljard euro) en ABN Amro (30,2 miljard) van een bankroet gered door de overheid.

Laatst de ING nog met wederom 10 Miljard. tegen 12,7% rente, een schijntje dus, als je weet dat de bank zelf 400% ontvangt.

Begrijpt u nu waarom het geld zo snel terug komt?

Dat kunnen wij ook toch?

Ook bestaat er een beloning bij banken op complexiteit, zodat de mensen de contracten niet meer snappen. De aandeelhouders verdienen geld als het goed gaat en de belastingbetaler betaalt uiteindelijk als het fout gaat.

Kijk op Joris Luyendijk VPRO tegenlicht

Met een eigen bank zijn bezuinigingen totaal overbodig.

Daarbij komt dat de schuld NOOIT KAN WORDEN AFGELOST.

Gewoon omdat het er niet is.

https://biflatie.nl/artikelen/crisis/nieuwe-bankencrisis-al-gepland/

Politiek neemt geen afstand van banken. Het trieste is dat banken nog steeds niets geleerd hebben. Het blijft dansen op de vulkaan. Nog erger is dat onze politici zich opnieuw door de bankenlobby laat ringeloren. Toen in 2008 de bankencrisis in zijn volle omvang aan het licht kwam, gingen overal in Europa stemmen op om de banken te splitsen in nutsbanken en zakenbanken. Nutsbanken, die het betalingsverkeer regelen en kredieten aan bedrijven en particulieren verstrekken, zouden op steun van de overheid kunnen rekenen. Zakenbanken die door risicovol gedrag in moeilijkheden komen zouden gewoon failliet mogen gaan zoals elk ander bedrijf. Nu, vijf jaar later, praat niemand meer over splitsing. In Nederland is een bankenlobby bij de Tweede Kamer op bezoek geweest die de politici het voor hun onzalige idee uit het hoofd hebben gepraat. Hun argument? Zakenbankieren zou niet mogelijk zijn zonder nutsbankieren. Duidelijker kan niet geïllustreerd worden dat de banken spelen met het geld van de gewone bankklant. De politiek had weinig weerwoord en het voorstel is een zachte dood gestorven. Dat spel is niet alleen zo in Nederland gespeeld, maar in de hele EU. De machtige en kapitaalkrachtige bankenlobby is verweven met de politiek op een schaal die onvoorstelbaar is.

Lees verder via: Stop de bankiers

Photo by Serfs UP ! Roger Sayles cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1414379002 cebe2b5ecc Rijkman Groenink

Falende ex-ABN Amro-topman Groenink: “Ik kreeg te veel geld, maar betaal geen cent terug”

6241771139 692fd6ffb8 ECB IMF

Dictators van de ECB, EU en de IMF slopen de bakermat van de democratie