in

De chocoladereep Toblerone is voortaan halal maar zogenaamd ongewijzigd gebleven

Hans / Pixabay

De bekende Zwitserse chocolade van Toblerone is een halal product geworden. De ingrediënten en de productie in de chocoladefabriek van Bern werden daarvoor aangepast.

De reden is economisch: fabrikant Mondelez exporteert 97% van de Toblerone en wil geen kansen missen op de bloeiende halal-voedingsmarkt.

Toblerone is al halal sinds april 2018, maar het is pas nu bekend geworden.

,,Het originele recept van Toblerone is ongewijzigd”, benadrukt een woordvoerder. Er zijn wel aanpassingen gebeurd aan de productie en aan ingrediënten.

Hoe dan??

Om over het label te beschikken, mag er bijvoorbeeld geen contact met varkensvlees of alcohol zijn tijdens de productie.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je verwacht het niet: seksueel wangedrag van asielzoekers jegens minderjarige meisjes op pro-multiculturele ‘EuroWeek’

UPS postkantoor: Als uw kind een brief aan de Noordpool adresseert kunt u deze bij ons achterlaten, we shredden