in , , ,

De cirkel is rond; Belastingdienst krijgt kentekenregistraties van politie en diezelfde belastingdienst deelt persoonsgegevens jarenlang met opsporingsinstanties

Kentekens die de registreert worden doorgestuurd naar de , die de gegevens jaren mag bewaren. Dat blijkt uit een Wob-verzoek van advocaten Guido de Bont en Annabel Vissers waar de Correspondent over schrijft. Via mobiele en vaste politiecamera's op de Nederlandse hoofdwegen registreert de politie kentekens.

Deze registraties moeten direct worden verwijderd, behalve als één van de kentekens een zogenoemde ‘hit' geeft en op naam staat van een persoon die door de politie wordt gezocht of een boete open heeft staan. De Belastingdienst had met de politie een convenant gesloten waardoor het alle kentekenregistraties van een hele week ontving, ook de no-hits. Het gaat in dit geval om informatie over onschuldige burgers.

De Belastingdienst stelt dat het onlangs een nieuw convenant met de politie heeft gesloten met in essentie dezelfde inhoud. Daarbij mogen de gegevens zolang als fiscaal relevant is worden bewaard. Dat komt neer op een periode van vijf tot zeven jaar.

Vervolgens kunnen politie, inlichtingendiensten en moeiteloos bij die persoonlijke gegevens van burgers via dezelfde Belastingdienst. Waar de instanties zelf alle verzamelde data binnen een paar maanden moeten weggooien, kunnen de diensten via een maas in de tot wel 7 jaar na verzameling bij de Belastingdienst aankloppen om bijvoorbeeld salarissen en gemaakte autoritten op te vragen van burgers.

Dat blijkt uit een Wob-verzoek van advocaten Guido de Bont en Annabel Vissers waar de Correspondent over schrijft.

Lees verder via PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Bedenker’ Amsterdamse Arena, 83 jaar omdat hij zijn gelijk wil halen moet de cel in

Google zuigt (vooral je telefoon leeg)