in , , , ,

De constructie van het nieuwe ‘IJzeren Gordijn’ vordert met rasse schreden

Westerse regeringen laten geen kans onbenut om ons verder te isoleren van Rusland en . Elke week verzinnen ze een nieuw sprookje. Niemand vraagt om bewijs. En als er een stel Russen vrij open en bloot met ‘oude meuk‘ vanuit hun Citroën Picasso meeluisteren met de communicatie rond het gebouw van het OPCW, vraagt niemand naar het waarom.

Zelfs beschuldigingen waarvan inmiddels volkomen helder is dat ze volledig uit de lucht gegrepen zijn, worden gewoon stoïcijns herhaald alsof het feiten zijn waar niemand nog omheen kan.

Het gros van de beschuldigingen is zo imbeciel, dat er een enorme minachting uit spreekt voor u en mij. En terecht, want we geloven echt álles wat ze ons voeren. Of het interesseert ons niet. Of we voelen ons machteloos. Teveel keuze, en aan elke optie zit wel een bedenkelijk randje, als het niet volkomen ‘fout‘ is. Wat weer komt omdat we van onze politici een alles omspannend wereldbeeld eisen, met ‘oplossingen‘ voor elk wissewasje. Of die politici denken dat we daar op zitten te wachten. Het lukt ze niet om te zeggen: ‘Zoek dat lekker zelf uit!

Zoals Michel Kerres woensdag al constateerde in een lijvig artikel in NRC, loopt de strooptocht van de NAVO op zijn laatste benen, en gaat het ‘inlijven‘ van landen niet langer van een leien dakje. Het zet de verhoudingen in de NAVO zelf op scherp, waar een groeiend aantal leden beseft dat ‘inlijven‘ van landen die geen lid zijn een merkwaardige ambitie is voor een formeel op defensie gerichte organisatie. Nou zitten er wel een stuk of wat draadjes bij je los als je de tot de tanden bewapende, en agressieve NAVO als een defensieorganisatie ziet, maar zo wordt het ons verkocht. En je wil de Nederlanders niet de kost geven die menen dat er nog wel wat méér geld naartoe mag.

Aan deze kant van het ‘IJzeren Gordijn‘ verbeeldt men zich dat we ‘God’s Gift to Humanity‘ zijn. Dat gaat zo ver, dat als ze aan de andere kant van het ‘IJzeren Gordijn‘ ons voorbeeld volgen, het schurken zijn. ‘Cyber Warfare‘, en het grootschalig misbruik maken van ‘data‘ die we zelf aanleveren via onze ‘social media accounts‘ en ‘-zoekopdrachten‘, is een westerse uitvinding. Het wemelt niet alleen van de onthullingen over de mateloze ‘nieuwsgierigheid‘ van ‘Geheime Diensten‘, maar u herinnert zich toch ook nog wel hoe een Nederlandse ‘Gleufhoed‘ parmantig liep te snoeven over het binnendringen van Russische ‘Netwerken‘, waarbij ze zelfs de camera’s in een gebouw in Moskou hadden ‘gehackt‘, tot op het toilet aan toe? Dat was al in 2014. Daarbij is elke Russische ‘hacker‘ per definitie ‘Staats‘, en heb je alleen in het westen ‘Vrije Jongens‘. Kennelijk.

De furie die nu is losgebarsten rond een stel Russen die in Den Haag bij het OPCW-gebouw werden aangehouden, is bijna zielig. Bij Pauw verklaarde de enige ‘techneut‘ in het gezelschap dat het allemaal ‘ouwe meuk‘ was, die apparatuur, en dat hun computer kennelijk niet eens ‘versleuteld‘ was, en de ‘data‘ bevatte van twee jaar activiteit. Niemand in het bonte gezelschap bij Pauw aan tafel stelt de vraag wat die Russen bewoog om eens in de omgeving van het OPCW te horen wat er zoal werd gecommuniceerd door ‘belanghebbenden‘, die op dat moment druk waren met pogingen om ‘Damascus‘ en ‘Moskou‘ in het pak te naaien met beschuldigingen rond het gebruik van gifgas. En nee, het OPCW was daarin niet volkomen transparant. Net zo min als ‘WADA‘ in het geval van dat ‘dopingonderzoek‘ enige jaren geleden, waarvan de dader politiek asiel kreeg in de Verenigde Staten, terwijl hij in Rusland wordt gezocht. Dus geef ze eens ongelijk? Ik zie daar meer rechtvaardiging voor ‘luistervinkje‘ spelen dan bij die inbraak van de Nederlandse ‘Cyber-Warriors‘ in het universiteitsgebouw van Moskou in 2014. Wat daar het Nederlandse belang was, is mij tot op de dag van vandaag nog niet helemaal duidelijk.

Helemaal tragisch was Sjoerd Sjoerdsma van D66, die zich vergreep aan Poetin die Skripal een ‘klootzak‘ noemde tijdens een interview. Voor Sjoerdsma en Pauw was het klaarblijkelijk zo goed als een schuldbekentenis, terwijl we het hebben over iemand die veroordeeld is wegens landverraad, en die in zijn nieuwe vaderland innig samenwerkte met het Britse Team dat probeerde de campagne van Trump van de rails te laten lopen met een ‘rapport‘ over ‘Russische connecties‘. Terwijl het ‘onderzoek‘ naar die zaak over die vergiftiging meer gaten bevat dan een ‘gatenkaas‘.

Wat mij vooral opvalt, is dat steeds als er Russische ‘hackers‘ in beeld verschijnen, de onthullingen nieuwswaardig zijn. ‘Pay-to-Play‘, waarbij westerse politici in ruil voor ‘donaties‘ hun stem in de volksvertegenwoordiging geven aan lieden met geld, en dat geld parkeren in belastingparadijzen. De keuze van mevrouw Clinton om de wet aan haar laars te lappen die bepaalde dat ze haar officiële mails als minister van buitenlandse zaken niet buiten de officiële ‘server‘ om mocht versturen. ‘False Flag, grootschalige , steun aan terroristische organisaties, ‘voormalige‘ medewerkers van MI-6 die de hand hadden in snode plannetjes om de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten te beïnvloeden. Gesjoemel met onderzoeken naar gifgas en doping. ‘Team Nuland‘ die een coup in Oekraïne pleegde. Maar wat stellen westerse ‘diensten‘ daar tegenover? Niks. Wat gereutel in de marge over wat het ‘Kremlin‘ zou doen, met die ‘oude meuk‘, maar als puntje bij paaltje komt, valt het hele verhaal plat op zijn gezicht.

Waarom is er geen politicus die opstaat, en roept: ‘De NAVO heeft geen kleren aan!‘. Klaar met dat ‘Oorlogje Spelen!’. Laten we wat nuttigs gaan doen met ons geld!

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

Het IJzeren Gordijn was in de eerste plaats een grens door Europa, een scheidingslijn tussen het communistische zogenaamde ‘Oostblok’ (de Sovjet-Unie en haar vazalstaten of “satellietstaten” in Oost-Europa) en het kapitalistische ‘Westen’ (westerse landen onder aanvoering van de Verenigde Staten van Amerika). De grens ontstond na de Tweede Wereldoorlog en werd vrij abrupt afgebroken na de ineenstorting van de macht van de communistische partijen in Oost-Europa en het uiteenvallen van het Sovjetimperium. Hongarije begon als eerste met het afbreken op 2 mei 1989, waarbij ook de hoge kosten voor het onderhoud van de grens een rol speelden. Het ‘gordijn’ was het symbool van de Koude Oorlog.

In de tweede plaats was het IJzeren Gordijn een plastische aanduiding van de mijnenvelden, de tankgracht, het prikkeldraad, de wachtposten en torens die de twee ën kunstmatig scheidden. Daarbij hoorde ook de voormalige muur die Oost-Berlijn scheidde van West-Berlijn en de grens tussen Oost- en West-. Deze constructie die het Westen van het Oosten scheidde, was in West-Duitsland een bizarre toeristische attractie: op vele plaatsen langs het IJzeren Gordijn waren platformen geplaatst van waaraf toeristen met verrekijkers naar “het oosten” konden kijken.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gaat niet goed met vastgoed! Tekens aan de wand: een 2008 crisis in 2019?

Over de arrestatie van 7 islamitische terroristen die in Nederland een aanslag plande