in

De crisis heeft een officiële naam – de Grote Lockdown – en wordt dramatisch

Mediamodifier / Pixabay

De economische crisis als gevolg van het coronavirus krijgt een naam met hoofdletters, net als eerdere ingrijpende recessies.

Wat de wereld nu meemaakt gaat de geschiedenisboeken in als de Grote Lockdown, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor.

In de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft het IMF dinsdag de World Economic Outlook gepresenteerd, met vooruitzichten voor de wereldeconomie.

Zeer waarschijnlijk is dat de Grote Lockdown de ergste economische terugval is sinds de Grote van de jaren dertig van de vorige eeuw, meldt het IMF. Erger dus dan de crisis van 2008, de Grote .

Fikse achteruitgangen

De cijfers zijn dramatisch. De Nederlandse economie staat dit jaar een krimp van 7,5 procent te wachten, voorspelt het IMF, evenveel als de gemiddeld.

Voor Spanje en  is de situatie nog slechter, met respectievelijk 8 en 9 procent krimp dit jaar.

Als geheel zal de wereldeconomie 3 procent krimpen in 2020. Ontwikkelde economieën gaan met gemiddeld 6 procent onderuit, ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wellicht geen slecht idee van Portugese premier: Nederland de EU uit

Erdogan wil meer geld? Turkije stuurt opnieuw “vluchtelingen” richting EU