in , ,

De Cumex Files getuigen er maar weer van: bankiers zijn brutaal, geldbelust en hebben schijt aan ons!

Gisteren begon een samenwerkingsverband van negentien media-organisaties in twaalf landen, waaronder het online-journalistencollectief ­Follow The Money uit , met het publi­ceren van verhalen over De Grote Dividendroof, onder de titel The Cumex Files.

Het betreft een gelekt dossier van 180 duizend pagina's waaruit valt op te maken hoe een ­samenzwering van financiële wizzkids, bankiers en ­beursbengels Europese overheden tussen 2001 en 2016 van tientallen miljarden 's beroofde.

Wie dacht dat we wel klaar waren met het dividend­gezeur, vergist zich. Het gaat nog even door, zij het op een andere schaal. Ruttes cadeautje van 1,9 miljard valt in het niet bij de bedragen die aandeelhouders zichzelf cadeau deden met de ‘dividend stripping'.

In voorzichtige schattingen van belastingexperts gaat het om minstens 55 miljard euro. De Duitse overheid was met bijna 32 miljard euro het grootste slachtoffer, maar de dieven sloegen ook elders toe: (17 miljard), Italië (4,5 miljard), (1,7 miljard).

Het ging om CumEx en CumCum. Geen pornospelletjes, maar geavanceerde financiële trucs om betaalde dividendbelasting dubbel terug te krijgen of niet-betaalde ­belasting tóch terug te ontvangen. CumEx betreft illegale belastingontduiking, CumCum belastingontwijking.

Volgens de betrokkenen deden ze niks verkeerd en werd slechts gebruikgemaakt van de mogelijkheden die de wetten in verschillende landen boden. Dat zeggen bankiers meestal, de moraal komt bij hen zelden van binnenuit en ruikt altijd naar .

Probleem was, dat de overheden heel lang niet in de gaten hadden wat er gebeurde – dat maakt wetgeving moeilijk. Met name in Duitsland konden de rovers jarenlang ongestoord hun gang gaan. Dat had twee oorzaken: de constructies waren duivels ingewikkeld én de oplichters profiteerden van het gebrek aan internationale samenwerking. Belastingen worden gezien als een nationale kwestie, behalve dus door de internationale geldmaffia.

Wilt u dit verhaal liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie

, UBS, BNP Paribas, Barclays, JP Morgan, Meryll Lynch, Banco Santander, Morgan Stanley: het hele zooitje dat rond de crisis van 2008 ook prominent in beeld was, zien we ook in The Cumex Files weer optreden. die destijds door de belastingbetaler moesten worden gered, plukten op hetzelfde moment die belastingbetaler leeg via een andere route.

Hoe het in Nederland zit met CumEx en CumCum moet nog blijken. Vermoedelijk ging het hier vooral om belastingontwijking, onze specialiteit. Een van de hubs in ‘de Coup van de Eeuw' (Die Zeit) was de Zwitserse bank Sarasin, tijdens het grote leegtrekken voor bijna de helft eigendom van Rabobank. ABN Amro weigerde mee te werken aan onderzoek van de Duitse justitie, vanwege de vertrouwensband met de klanten – aber selbstverständlich!

Kroongetuige in de zaak is een man die als Benjamin Frey door het leven gaat. Dat is niet zijn echte naam, en zijn gezicht is niet zijn echte gezicht: hij treedt alleen in de openbaarheid met een masker. Hij vreest voor zijn leven. De Keulse officier van justitie die de zaak in handen heeft, Anne Brorhilker, sprak van een ‘Bande', een misdadigersbende van bankiers, advocaten, hedgefundmanagers en andere onverbeterlijke poenparasieten in krijtpak.

De Cumex Files lopen tot en met 2016, maar dat wil volgens insiders niet zeggen dat de praktijken zijn gestopt. De bankier, hij is brutaal en geldbelust en heeft keihard schijt aan u en mij.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

https://jdreport.com/breaking-nieuws-grote-miljardenfraude-met-dividendbelasting-en-de-grootste-diefstal-ooit/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Diepte-interview met ‘gevaarlijke’ documentairemaker Marijn Poels over de ‘anders denkenden’

Kabinet Rutte gaat de EU-verkiezingen alvast manipuleren