in

De definitie van de vrijwilliger!

is uitverkocht, kaalgeslagen ! Werk is er volop, als je de rommelbaantjes meetelt. De trend is gezet, meedoen met de samenleving en je hebt geen wek ? Dan ben je vrijwilliger geworden. Jammer genoeg tegen wil en dank.

Werkgevers, vooral in de zorg, zij bedelen het hardste om onbetaald personeel. Is het gierigheid, of beleid ? Dat zullen we maar in het midden laten, al heb ik zo bedenkingen over de Zorg in het algemeen. De ouderenzorg gebruikt vrijwilligers, ziekenhuizen idem en dan ook nog bepaalde Openbaar vervoer bedrijven en zwaar gesubsidieerde goede doelen ( Rode Kruis).

Vrijwilligers, het woord alleen al doet vermoeden dat we te maken hebben met aangewezen vrijwilligers. Hoognodig moet het woord gedefinieerd worden , want de ene vrijwilliger is de andere niet ! Vrijwilligers krijgen nu de schuld van werkverdringingen. Gelukkig is dat lang niet altijd het geval, maar het woord op zich is besmet geraakt. Oorzaak ? Participeren en een schuldgevoel neerleggen bij de bevolking. Zeker bij de “uitvreters” die de hand ophouden !

Ondertussen nemen de stropdassen en de mantelpakjes nog een gluhwein op hun wintersportvakantie. Het plebs die voorziet in slavenbaantjes wat eigenlijk betaald hoort te worden ! De zorg is duur geworden, personeel afgeserveerd en heringetreden om de bedrijfjes weer gezond te maken, minder salaris en/of een .

Personeel uit Oostbloklanden en de zuidelijke landen binnengehaald , artsen, verpleegsters, want hier zijn ze er niet langer. Te duur ! Taal ? Ach, iedereen spreekt toch Engels ? Beetje inburgeren en dan voor het halve salaris aan de bak. De managers wrijven zich in de handen, maar personeel opleiden ? Waarom zouden ze ? Gratis is beter !

Nu werd ondergetekende uitgenodigd om aan een seminar betreffende vrijwilligers, en wel door de gemeente georganiseerd, deel te nemen. Nieuwsgierig ben ik op dat aanbod ingegaan en wat blijkt ? Vrijwilligers zijn Big Business. Een overkoepelende organisatie, die zetelt in Amersfoort, had een presentatie gemaakt die klonk als een klok. verdienen voor Uw vereniging, stichting of ander initiatief.

Voorop stond dat er ook geldstromen aanwezig zijn om diensten of hobby-matig soepeltjes te laten verlopen. Subsidie en fondsen zijn er genoeg, hier kan dus een beroep op gedaan worden. Dit ging dus duidelijk over de echte vrijwilliger, niet over de aangewezen participeerders.

“Een vrijwilliger is een persoon die uit overtuiging iets organiseert dan wel hierin deelneemt zonder een vergoeding te krijgen. Tevens houdt hij/zij er een idee op na wat samenwerking met anderen uitsluit. De zg “eigen winkel”, is niet overdraagbaar, compromissen doen afbreuk aan de opzet of uitvoering. Dit is dan ook uitgesloten !” 

Volgens de definitie valt een vereniging onder vrijwilligerswerk, bij toebeurt kunnen er hand en spandiensten verlangt worden, deze zijn vastgelegd in de regels ( statuten en huishoudelijk reglement ) Dit zelfde geld voor stichtingen die zijn opgezet voor het algemeen nut. Te denken aan jongerenwerk en verdelen van subsidie voor initiatieven. ook hier leiden vrijwilligers de tent !

Dan hebben we ook nog individuen die vrijwillig iets doen zonder dat er geld voor nodig is, boodschappen doen voor de buren, de afvalcontainers buiten zetten dan wel een kopje koffie drinken bij mensen om ze uit hun sociaal isolement te houden.

Wat niet onder de vrijwilligheid valt zijn vacatures waar ineens een vrijwilliger wordt ingezet, te denken aan koffie schenken in een bejaardentehuis, dit is de taak van de huishoudelijke dienst van zo’n instellingen. Deze regelen de aankoop va producten zoals brood, warme maaltijden en de verdeling hiervan. Deze mensen die toch al een laag loon ontvangen worden zonder pardon de WW ingeslingerd en vervangen door “vrijwilligers”

Dan nog gemeenten die druk op zoek zijn naar gratis gemeentepersoneel. Voornamelijk afval ruimen ( Rotterdam) in de openbare ruimte. Hoveniers die het openbaar groen onderhouden zijn ook al hun baan kwijt. Vele “vrijwilligers” die graag de schoffel ter hand nemen. ( in ruil voor de uitkering ! ). Maar wat er niet geschapen wordt zijn echte banen die zekerheid voor personeel opleveren.

Daarom zit de economie in het slob, gratis arbeidskrachten leiden tot verdringing van echte betaalde banen. De buschauffeur, de keukendienst, de hovenier. Verdrongen door “vrijwilligers” Om nog niet te spreken over de “laat maar baantjes” die door de reclassering worden verdeeld voor taakgestraften. ( niet te verwarren met de bijstandgerechtigden die er hetzelfde uitzien !)

Het Nederlandse beroepsvolk wordt een oor aangenaaid, door gierigheid en economisch gewin, en niet te vergeten het aangeprate schuldgevoel dat de uitkeringsgerechtigde wel eens wat terug moet doen voor de maatschappij. Laten we eerlijk zijn ! De die belasting betaald, betaald niet voor uitkeringen, de WW wordt opgebracht door werkenden, de bijstand wordt middels verdeelsleutel verstrekt aan gemeenten uit de algemene middelen ( aardgas-baten). Waarom iets terugdoen voor iets waar je zelf aan hebt betaald en waarom iets terugdoen voor de bodemschat ? Kul ! Een rechtse hobby blootgelegd.

Goede doelen die pretenderen met vrijwilligers beter werk te verrichten is ook bezijden de waarheid. Medicijnen en onderzoek wordt uit zorggelden en door de farmaceutische industrie uitgebuit. Patiënten moeten betalen voor geneesmiddelen. Wat gebeurt er bv met de ingezamelde gelden van KiKa ? Het rolt naar de toe. De duizenden vrijwilligers wordt dus duidelijk een oor aangenaaid door van sentiment gebruik te maken. Collectanten, ze worden vrijwilligers genoemd, maar in de praktijk zijn het professionele bedelaars.

Mijnheer de directeur van het Rode kruis, de Hartstichting, de leverstichting en het diabetes fonds, ze rijden allemaal in dure auto’s en genieten een luxe leventje. Ondertussen gaat Jan of Linda met de pet, rond met de collectebus  door weer en wind. Onbezoldigd en altijd staand met lege handen. Het goede doel ? Dat bestaat niet mee ! Onder valse voorwendsels wordt de burger gebruikt en misbruikt.

Ook door kaalslag in publieke beroepen worden uitwassen gesignaleerd. De beveiligingsbranche wordt gebruikt om politietaken te doen, of Bijzondere onbezoldigde Ambtenaren gecreëerd die de staatskas of gemeentekas gaan spekken. Vrijwillige brandweer, vrijwillige , de EHBO’ers en vrijwillige gemeenteambtenaren ( bijstanders). Zij redden de maatschappij ! Maar het geld wat voor hen bedoeld is, dat gaat naar rechtse hobby’s zoals wintersport. U geeft skiles ?

Dan mag dat vrijwillig  ! We nemen 2 gluhwein ipv 1. Houden we geld over ! Want waarom voor personeel betalen als het gratis mag ( en kan). En bezit ? Dat is niet nodig, huur en koop op afbetaling dat is goed voor de burger. geld moet rollen en wel in de richting van de gevestigde orde die niet wil inzien dat ze zichzelf in de voet schieten met hun koopmansgeest.

Dr.Snuggles

Lees verder via de Bron: De definitie van de vrijwilliger !


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bombshell: Breitbart Vermoord Na ontmaskeren Clinton Pedo Ring?

Stichting Bootvluchteling helpt tienduizenden illegalen uit Afrika naar Europa te smokkelen