in ,

De drie grote banken van Nederland beveiligd door één Amerikaans bedrijf

methodshop / Pixabay

De drie grote van , ABN-AMRO, en , laten zich door het Amerikaanse bedrijf Akamai beveiligen tegen DDoS-aanvallen. Het Centraal Planbureau spreekt hierover zijn zorgen uit. De banken ontkennen echter afhankelijk te zijn van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf.

In de vandaag gepresenteerde Risicorapportage Cyberveiligheid noemt het Centraal Planbureau de sterke positie van één aanbieder een twijfelachtige ontwikkeling.

Het gaat hier om Akamai, dat een systeem beheert dat banken beschermt tegen DDoS-aanvallen.

Zo'n aanval houdt in dat de servers van een bank door zoveel computers gelijktijdig worden benaderd, dat zij voor normale gebruikers niet meer bereikbaar zijn.

ddos photo
Photo by ING Nederland cc

Groeiende afhankelijkheid

Volgens Aiko Pras, hoogleraar internetveiligheid krijgen de Amerikanen zo een steeds dieper inzicht in ons betalingsverkeer.

Er zijn genoeg Nederlandse bedrijven die bescherming tegen DDoS-aanvallen bieden en Nederland heeft als enige land ter wereld een nonprofitsysteem tegen DDoS-aanvallen: de Nationale Wasstraat oftewel NaWas.

Het CPB zou liever zien dat de nauwer gaat samenwerken met de banken en overige bedrijven om een goede nationale ‘non-profit' bescherming tegen cybercrime op te zetten.

Bron: BeveiligingNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De islamitische Partij vd Eenheid sluit verkrachting Willie Dille door moslims niet uit

Eurostat: Kans op armoede in Nederland gestegen naar meer dan 2,8 miljoen mensen, bedankt Rutte en EU!