in , ,

De EU heeft geen immigratie nodig om de arbeidsmarkt te bevoorraden. Miljoenen Grieken, Spanjaarden en Italianen zijn werkloos

Er wordt veel gesproken over de arbeidsmarkten in Europa. Sinds de die in 2008 begon, is er een constante interesse in het onderwerp. Tijdens de afgelopen jaren, met de recente migrantenstromen in Europa, werden arbeidsmarkten gepresenteerd als een argument voor immigratie van buiten Europa.

Kort gezegd, het argument is als volgt;  heeft een lage werkloosheid, maar ook lage geboortecijfers. Met de huidige geboortecijfers in Duitsland neemt hun populatie af, tenzij hun plaats innemen. Het wordt noodzakelijk geacht dat de beroepsbevolking van het land dezelfde omvang behoudt. Op die manier kan het belasting betalen die nodig is om de steeds groter wordende groep gepensioneerde Duitsers te ondersteunen. Daarom moeten migranten niet alleen worden getolereerd, maar in principe worden verwelkomd als Duitse redders .

Als we zouden aannemen dat Duitsland inderdaad mensen van buiten zijn grenzen nodig heeft om die posities te vervullen … Is dit de meest verstandige oplossing?

De werkloosheid in heel Europa is niet consistent

Hoewel de Duitse economie mogelijk goed presteert, kan hetzelfde niet worden gezegd van de economieën van Zuid- en Oost-Europa. Spanje , en Griekenland worstelen allemaal met hoge werkloosheidscijfers, waardoor hun naties in armoede belanden. Alleen al Spanje heeft een werkloosheidspercentage van 18,8% met meer dan 4 miljoen Spanjaarden die op zoek zijn naar werk.

Italië heeft een werkloosheidscijfer van 11,5% en hoewel het afneemt, betekent dit dat er nog steeds veel werklozen in Italië zijn. Nu verschillende Italiaanse door de overheid gesubsidieerde programma’s zijn beëindigd, is het waarschijnlijk dat dit aantal in de loop van het jaar weer zal toenemen.

Met een werkloosheidscijfer van 23,1% is Griekenland nog steeds het slechtste land van Europa. Zelfs als we verder kijken dan de EU, is er Servië met een werkloosheidscijfer van 13%. We kunnen toch niet beweren dat Europa als geheel behoefte heeft aan een groter arbeidsaanbod?

Bovenop Spanje, Italië en Griekenland zijn er de honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Polen werken. Dan zijn er nog die Europese landen die nog niet zijn opgenomen in het vrije verkeer van werknemers: Servië, Bosnië, Albanië, Montenegro en Macedonië. Ze zouden een cruciale rol kunnen vervullen als een grote vraag naar arbeid heeft.

Waarom stimuleert de EU het verplaatsen van arbeid binnen Europa niet meer?

Waarom grijpt de EU deze gelegenheid niet aan om hun arbeidsmarkten op de juiste manier te integreren? Een van de redenen waarom de Amerikaanse economie beter presteert dan de Europese economie, is de grotere bereidheid van mensen om te verhuizen naar hun werk. Dat zou de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt vergroten.

Natuurlijk is dit gemakkelijker in de . Het is een land waar iedereen min of meer dezelfde taal spreekt en dezelfde waarden heeft. Het is een vrij homogene cultuur.

Maar dit Amerikaanse voordeel betekent niet dat het in Europa onmogelijk is. Duitsland heeft de vraag, Spanje heeft aanbod. Beide landen hebben een gedeelde en Europese cultuur. Bovendien zijn beide landen lidstaten van de EU. De EU kan twee vliegen in één klap doden door programma’s uit te voeren die de Spaanse bevolking ondersteunen om naar de Duitse arbeidsmarkt te verhuizen.

Bovendien kan men zich afvragen waarom alle in Duitsland zijn geclusterd in plaats van verspreid over de EU. Is het een probleem met regelgeving, of lonen? Hoe dan ook, de meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem ligt in Europa zelf.

Wat de moeilijkheden ook mogen zijn, toch zou dit een eenvoudigere oplossing zijn dan miljoenen mensen importeren uit een andere cultuur, andere religie, andere taal, die over het algemeen verschillende waarden kunnen hebben?

Wat is het beste voor Europa?

Nu zou je kunnen zeggen dat hoewel het niet de enige optie is om niet-Europese immigranten te importeren, er nog steeds een voordeel is voor Duitsland om deze immigranten te importeren. Dat hoewel ze ze uit Spanje hadden kunnen krijgen, het net zo nuttig is voor Duitsland om ze uit Afrika en het te halen.

Dat negeert echter het feit dat veel mediakanalen beweerden dat we volledig afhankelijk zijn van die immigranten om die banen te vervullen.

Welnu, dat is gewoon een valse claim en mag niet worden gebruikt als een argument ten gunste van massale immigratie. In de meest optimistische visie, als het voor Duitsland niet uitmaakt of de arbeiders Afrikaans of Spaans zijn, dan is het nog steeds belangrijk voor Spanje. Hun werkloosheid lijdt en zal meer lijden onder een toename van illegale immigranten die hun land door de smalle straat van Gibraltar overspoelen.

Ten slotte zijn er mensen die zeggen dat het er niet toe doet, omdat zonder migranten de totale bevolking van Europa zal blijven krimpen. Maar er zijn zeker geen voordelen voor een groeiende bevolking als delen van het personeel in het zuiden van Europa werkeloos blijven zitten? De EU is toch een unie van gelijke naties en niet een unie die doet wat in Duitsland past?

Laten we met al dit gepraat over het vereisen van arbeidsmigranten, niet vergeten dat de landen in Europa die de afgelopen tien jaar een hoge werkloosheid hebben gehad.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Macron: Europa verbindt haar lot met Afrika en daarmee begint een tijdperk van ongekende massale migratie

Einde ‘verplichte’ illegale Zorgverzekering