in , , ,

De EU is in alle stilte diplomatiek gedegradeerd van ‘staat’ naar ‘internationale organisatie’

EU Dictatorship

In alle stilte heeft de administratie Trump de diplomatieke status van de EU-delegatie in de Verenigde Staten verlaagd. Dat hebben EU-diplomaten bevestigd tegenover de Duitse krant Die Welt. De demotie werd eind vorig jaar van kracht en de EU werd op voorhand niet verwittigd.

De status van de EU-delegatie is door de VS verlaagd van ‘staat’ tot ‘internationale organisatie’. De EU beraadt zich nog over een gepast antwoord op de demotie.

De zaak kwam aan het licht toen David O’Sullivan, sinds 2014 de ambassadeur voor de EU in Washington, in december niet werd uitgenodigd op de begrafenis van president George H.W. Bush. Dat was het gevolg van de demotie van de EU-vertegenwoordigingsstatus, die waarschijnlijk eind oktober of begin november van kracht werd.

Op een aparte herdenkingsplechtigheid ter nagedachtenis van Bush werd O’Sullivan als allerlaatste van de meer dan 150 buitenlandse vertegenwoordigers afgeroepen. Dat is opmerkelijk omdat in de diplomatieke wereld normaal in chronologische volgorde van anciënniteit wordt gewerkt. O’Sullivan rangschikt daar ergens tussen de 20ste en 30ste plek.

Volgens ingewijden is de demotie wel degelijk politiek gemotiveerd. In september 2016, na een lang en intensief onderhandelingsproces met de administratie van ex-president Obama, was de EU tot de status van ‘staat’ gepromoveerd.

Lees ook eens verder bij de bron: nl.express.live

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8381652214 e967dbea0c central banks

Wereldbank dringt aan op ‘het met rust laten van de Centrale Banken’ en hun ding te laten doen

NOS

Elke dag weer Bullshit-nieuws voorgeschoteld krijgen op onze kosten