in , ,

De EU schaakt Mozilla Firefox

Hoe de politieke tak van de Mozilla Firefox browser geschaakt werd door de EU. Een recent bericht van de politieke deug-tak van Firefox:

In mid March, the European Commission published the final report of the High Level Expert Group (HLEG) on Fake News. I [Reagan McDonald, Mozilla] represented Mozilla in the HLEG, in close cooperation with Katharina Borchert, our Chief Innovation Officer, spearheads the Mozilla Information and Trust Initiative.

Wat een pretenties… de High Level Expert Group. OK! Maar goed, het ziet er dus naar uit dat Mozilla in de val van de EU gelopen is. De EU wil kritiek op haar praktijken en haar beleid uitbannen, en framet elke bron die niet het officiële EU-beleid spuit als nepnieuws. Tegelijkertijd moet alle propaganda van de EU uiteraard zeer serieus genomen worden. En daarvoor wordt nu ook Mozilla ingezet. En dat volgt op het feit dat Mozilla eerder al in de val van George Soros gelopen is. Gelukkig zijn er nog ook goede browsers beschikbaar.

Maar we leren ook wat interessant nieuws van “het front”…

De term Fake News werd succesvol gepareerd en tegen de EU ingezet

The report stresses the need to abandon the harmful term “fake news”. In addition to being overly broad, it has become weaponised to undermine trust in the media. The report focuses on disinformation, which is defined as “false, inaccurate, or misleading information designed, presented and promoted to intentionally cause public harm or for profit”

De knappe koppen van de EU en think tanks als CFR, , Tavistock, etc, kwamen in september 2016 met het plan om de term ‘Fake News’ in te zetten tegen ongewenste criticasters. Net als ‘Conspiracy Theorist’ ooit als term werd gelanceerd om criticasters weg te zetten als gestoord met behulp van een massa-propaganda offensief. Het werkte toen helaas zeer succesvol, het werkte nu niet!

De aanval met het Fake News frame werd gepareerd, en het door hen gecreëerde momentum werd daarna zeer succesvol tegen hen gebruikt. De weldenkende medemens (en geholpen, zowaar, door Trump) zette de term in tegen de incontinentie van de overheid zelf. En dat wordt nu dus bevestigd als succesvol. De ‘Fake News frame’-aanval is succesvol afgewend. Gefeliciteerd met die overwinning.

En oh ja, we weten ook dat Fake News niet voornamelijk Russisch is, weer een hardnekkig overheidsframe gesloopt.

De EU gaat uiteraard revancheren, de nieuwe officiële frame is dus ‘disinformation’. Grappig: dat is een term die al sinds jaar en dag gebruikt wordt voor de totale onzin die overheden en inlichtingendiensten over ons heen storten. Bestudeer de termen PsyOps en PsyWar eens. betreft dus voornamelijk de militaire/inlichtingen industrie (weer: overheid en horige media), terminologie die de EU nu dus op pakt. Dat klinkt uiteraard als een prettig plan.

“Investing in digital literacy and trust building is crucial”.

Hier geeft de ‘werkgroep’ van de EU aan dat de propaganda opgedrongen moet worden 24x7x365. Life-long ‘education’ (griezel, een leven lang opgeleid worden door de EU) en ‘trust building’. OK, even een paar handen in de lucht: Wie vertrouwt hier de EU? Zou je een macht-grijpende en immer liegende pseudo “overheid” uberhaupt moeten vertrouwen?

Dan een leugen: “No one wants a “Ministry of Truth” (in either government or Silicon Valley)
Echt wel. De EU wil juist wel een Ministry of Truth. Wat zijn Madeleine de Cock Buning en Kajsa Ollongren aan het doen denk je? Wat is die EU-HLEG überhaupt? Waarom functioneert de media steeds weer als kartel die allen zeer toevallig steeds dezelfde standpunten kiezen? En dat zijn dan ook steeds weer de standpunten van de overheid. Het is een overheid/media-kartel, en dat draait volledig om de ‘Ministry of Truth’. Hoe kunnen we de bevolking het beste overtuigen om dingen op onze manier te zien, en niet kritisch na te denken. Het antwoord is: propaganda, en elk alternatief uitsluiten.

En waarom het offensief van GoogleGoogleGoogleYoutubeYoutube en Facebook (keer veel) tegen kritische berichten? En ook in Nederland: Nu.nl en Universiteit Leiden gaan bepalen wat “waar” is! (Zorgwekkend.) Is er nog iemand die zegt dat de EU geen Ministry of Truth wil? Dat is het doel van de gehele exercitie: alternatieve geluiden uitsluiten!

“This is in large part because the HLEG wanted to avoid knee-jerk reactions from governments”. Grappig, hoe de EU alleen de reacties van anderen ziet als knee-jerk reactions, maar de eigen propaganda/fake-news initiatieven niet als zodanig herkent.

En om de bal nog maar even naar huis te schoppen, de volgende highlight: “Commitment to continue this important work through a Coalition” Juist, propaganda moet immer door. En het bestrijden van ongewenste standpunten ook. En wel met de inzet van Mozilla als bouwer van één van de meest gebruikte internet browsers, uw toegangspunt tot het internet. En met een Coalition… Ben ik de enige die dan direct denkt aan die Coalition of the Willing oorlog tegen Irak (gebaseerd op… leugens!), wat nader bezien gewoon westerse oorlogsmisdaden betrof? Is er iemand die de leugens van Colin Powell nog gelooft? Nu dus een nieuwe Coalition of the Willing, maar dan in de oorlog tegen ongewenste gedachten, en opnieuw gebaseerd op misleiding. Of is dat juist zo’n knee-jerk reaction die we niet mogen hebben van de EU?

Succes gegarandeerd…

Op de afsprong deze nog: “We (Mozilla) look forward to continuing our work to tackle disinformation in Europe and across the globe.” Grappig, hoe Mozilla denkt dat door samen te werken met overheden, pseudo-overheden zoals de EU, en George , het een einde kan maken aan desinformatie. Dat terwijl overheden, pseudo-overheden en George Sorostoch juist de grootste verspreiders van desinformatie zijn op deze planeet

Is er iemand die de continue stroom onzin uit de mond van Mark Rutte nog gelooft? Of de onzin uit de mond van ? (Als ministers liegen is het geen nepnieuws.) Heeft u onlangs gehoord over het afschaffen van hun eigen referendum? Of Kees Verhoeven die ineens groot fan is geworden van de Sleepwet? Zegt ruim voldoende toch? Macht moet je per definitie niet vertrouwen, macht liegt.

Meer informatie over nepnieuws/desinformatie? Lees eens het boekje Nepnieuwsexplosie en Regeert de leugen? En lees nog even over het functioneren van de reeds sinds jaar en dag leidende politieke partij.

Mozilla is dus in de val van de EU gelopen en verkondigt nu helaas zelf desinformatie. Gelukkig zijn er ook internet browsers te verkrijgen die geen politieke deug-tak hebben.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

19 jaar na de NAVO-overval: 84% van de Serviërs wil niet in de NAVO

Europees Parlement: Benoeming EU-topambtenaar leek op coup