in

De EU staat nog altijd aan de kant van de “ergste schender van de mensenrechten ter wereld”

De Europese Unie gaat openlijk aan de kant staan van de heersende moellahs in Iran en probeert de inspanningen van de VS te ontduiken om het schurkenregime onder druk te zetten en het te stoppen.

Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland verklaarden op 18 september voor de VN-veiligheidsraad dat de EU zich er krachtig voor inzet om de verdere opheffing van de sancties tegen de Iraanse regering te garanderen.

De drie Europese machten voegden er aan toe dat, wat hen zou betreffen, zelfs wanneer de VS alle sancties weer zou instellen, hun VN-sanctiebevrijding voor Iran langer dan 20 september voortgezet worden.

De EU heeft de Iraanse leiding er ook bij geholpen om aan de Amerikaanse sancties te ontkomen, en wel door een betalingsmechanisme genaamd INSTEX (Instrument in Support of Trade Exchanges), dat het Europese bedrijven en ondernemingen mogelijk maakt om ondanks Amerikaanse economische sancties tegen Teheran zaken te blijven doen met de Iraanse regering.

De EU ondersteunt ondanks alle schijnheilige voordrachten over mensenrechten een regime, dat openlijk enkele van de ergste schendingen van de mensenrechten pleegt. Hebben de Europese staats- en regeringschefs van de nieuwste executies van onschuldige demonstranten zoals Navid Afkari gehoord, die blijkbaar door foltering tot een valse bekentenis werd gedwongen?

Hebben ze gehoord van de vier teenagers, bij wie als straf voor diefstal de vingers geamputeerd zullen worden, ook na hun getuigenis, nadat ze gefolterd werden, totdat ze “bekend” hebben?

Ongeacht een internationale schreeuw van verontwaardiging ging …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Idioten: Europees Parlement wil nog strengere klimaatdoelstellingen

Gaat lekker daar: FBI verijdelt ontvoering gouverneur Michigan en omverwerpen regering