in , , , ,

De EU viert vandaag de Euro dag, het 25 jarig jubileum van waardeloze munt 

Viert u gezellig mee?

Vandaag op de kop af 25 jaar geleden werden met het Verdrag van Maastricht op een Europese top zowel de Europese Unie beklonken als de geboren. Voor de EU is dit reden voor een feestje. Vandaag verzamelen zich in Maastricht tal van Europese kopstukken om een kwarteeuw EU te vieren. Zij zullen de loftrompet blazen over Europese gemeenschappelijke idealen.

eu1

Stap voor stap naar de

Vijfentwintig jaar dus, met en zonder mandaat van de bevolking

Vijfentwintig jaar, waarvan de laatste ruim 10 zonder mandaat van de bevolking. De viert uiteraard ook mee aan de Euro-dag:

De ECB verlengt het stimuleringsprogramma met negen maanden, maar verlaagt het maandelijkse bedrag met ingang van april van €80 naar €60 miljard per maand. In maart werd het opkoopprogramma nog uitgebreid naar €80 miljard en in juni begon de ECB ook het het opkopen van bedrijfsobligaties.

De ECB creëerde maandelijks 80 miljard euro uit het niets (en dat maakt de euro uiteraard technisch gezien volledig waardeloos), uitsluitend voor bankiers en de financiële markten, om de ‘Europese droom’ (of nachtmerrie, afhankelijk gezichtspunt) enigszins drijvende te houden. De ECB ziet kennelijk dat hun beleid geweldig werkt, verlaagde het weer eens terug naar 60 miljard.

draghi-newspaper

Het succes dat heet de EU. De bankiers zijn ons dankbaar.

Het prachtige ontstaansverhaal

Bent u trouwens bekent met de achtergronden van het bestaan van de EU? Van Nazi-kopstukken, via het CIA-project, naar bedrijfslobby nu doorgegroeid tot ongewenste Federale Overheid: De ontstaansgeschiedenis van de EU is duidelijk niet bepaald ethisch verantwoord.

Tja, de EU: Wat een feest… Dat verdient uiteraard weer een loonsverhoging.

Het verdrag van Maastricht: Ruud Lubbers, dank je wel!

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Benelux kampioen geheime belastingdeals

De strijd om persoonlijke data barst los