in , , ,

De euro betekent voor Nederland een permanente onteigening van vrijheid en vermogen

Ik zal deze column beginnen met een tiental uitspraken uit mijn boek ‘Het Eurobedrog' (2014), Bruno de Haas zijn boek ‘Laat de Leeuw niet in zijn hempie staan' (2014) en uit Bernard Connolly's boek ‘The Rotten Heart of Europe' (1995). In willekeurige volgorde. Ik daag vervolgens elke econoom en politicus uit om hier gaten in te schieten. Graag zelfs, kom maar op.

1. “De jaarlijkse donatie van aan de zuidelijke eurolanden zal een jaarlijks terugkerend bedrag zijn van 7 á 8 procent van het Duitse Bruto Binnenlandse Product”. (ofwel circa € 240 miljard per jaar, elk jaar opnieuw, red.).

2. “Een land kan een structureel handelstekort alléén wegwerken, indien zij haar economische structuur verbetert, dat wil zeggen: de productiviteit van het bedrijfsleven. Succes valt of staat met een verbetering van het ondernemingsklimaat. De ervaring leert, dat hervormingen en bezuinigingen lastig zijn vol te houden, indien een land geen zelfstandig monetair beleid kan voeren.”

3. “Destijds, in 1997, is door de Europese ten onrechte de voor de Nederlandse noodzakelijke revaluatie van de gulden tegengehouden, waardoor er aan het Nederlandse volk een groot stuk welvaart is onthouden. De conversiekoers van de gulden naar de is circa 13 procent te goedkoop geweest. De juiste ruilverhouding had ƒ 1,95 moeten zijn in plaats van ƒ 2,20.”

4. “Doorgaan met de euro betekent voor

Lees verder via www.dagelijksestandaard.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU zet zijn burgers in de kou : ‘South Stream pipeline delay just another power grab by Brussels’

De Elite en Banken gaan boven de burgers terwijl ze wel moeten boeten