in , ,

De F-35 wordt al links en rechts ingehaald door nieuwe technologie, we kopen er nog eens 8

Military_Material / Pixabay

gaat toch nog acht of negen extra F-35-straaljagers kopen, zo werd donderdag bekend. Het lijkt hopeloos ouderwets, nu zich door nieuwe technologieën een militaire revolutie voltrekt.

‘Wordt de oorlog in de toekomst nog wel gevoerd met grote vliegdekschepen? Zullen we echt nog dogfights in de lucht zien tussen jachtvliegtuigen? Nee dus. Je tegenstander zet misschien wel heel veel kleine scheepjes in, of een zwerm drones – en wat is het antwoord daarop?’

Aan het woord is Henk Geveke, directeur van TNO en Veiligheid.

Zijn kennisinstelling doet al zeventig jaar defensieonderzoek. De kern van zijn boodschap: er voltrekt zich niets minder dan een door technologieën gedreven militaire revolutie – waarvan de impact al de komende jaren voelbaar wordt.

Tijdens de Koude Oorlog hield de wereld zich meer dan een halve eeuw bezig met één wapenwedloop, die in kernwapens tussen oost en west.

Nu ziet Geveke vier wapenwedlopen die allemaal tegelijk aan de gang zijn: hypersone raketten, laserwapens, cyberwapens, en de militarisering van de ruimte.

Want we hebben het over wapensystemen die ontwikkeld worden en – als ze nog niet in gebruik zijn genomen – de komende jaren beschikbaar komen. Zet dat af tegen de traditionele krijgsmachten, gebouwd rond hun vlooteskaders, hun tankbrigades en hun stoere jachtvliegtuigen – en je voelt dat er iets niet spoort….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/eerste-2-operationele-vliegende-fyras-overgedragen-en-we-kopen-nog-15-van-die-jsf-vliegmachines/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/en-daar-is-de-tweede-peperdure-waardeloze-jsf-vlieg-dinges-f-35-die-uit-de-lucht-flikkert/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/jsf-is-verschrikkelijk-toestel-kijk-australische-luchtmacht-zegt-mislukte-vliegtuig/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
1 jaar geleden

De JSF, het vliegende onding, hebben we inderhaast in 2002 al besteld, konden we meedoen met de ‘ontwikkeling’ van het wrak. Tegen de tijd dat het kreng vliegt is het al outdated, terwijl de F16 al die jaren bij de tijd is gehouden.

Kijktip over oude geheime experimenten met ziekmakende insecten: Am I safe?

5G slachtoffers: na vogels, koeien en muizen nu ook bijen?