in

De Fact-Checkers van Facebook: 18 van 20 leden gefinancierd door Soros

soros grab

Begin deze maand

 werd een video van de Amerikaanse president Donald J. Trump verwijderd van zijn Facebookaccount. Facebook beweert dat het bericht “desinformatie” verspreidde over het coronavirus.

Trump zei namelijk dat kinderen “bijna immuun” zijn voor het virus en daarover struikelde men. Die uitspraak kan misschien niet 100% kloppen, maar volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn er “weinig kinderen die het virus hebben” en spelen “kinderen een kleine rol in de verspreiding van het virus.”

Ook het Universitair Ziekenhuis Antwerpen meldt dat “kinderen wel besmet kunnen raken, maar weinig risico lopen ernstig ziek te worden en een beperkte rol spelen in de overdracht van het virus.”

Dat ze “bijna immuun” zijn, klopt dus niet volledig. Maar wat wel klopt, en dat bedoelde hij, is dat we niet zeer bang moeten zijn voor de gezondheid van onze kinderen.

Toch vond Facebook dat die uitspraak genoeg reden was om de volledige video te verwijderen en als “desinformatie” af te schilderen.

Maar wie beslist dat nu?

Fact-check raad voornamelijk ‘progressief’ of ‘links’

Facebook heeft een soort raad opgesteld om   …..

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global warming cooling change hoax

Ze doen het weer! Nu warmterecord zonder kouderecords?

EU Hof Justitie

Het Europese Hof van Justitie doet vonnis: De EU moet elke illegale migrant accepteren