in , ,

De fopspeen van het kabinet: Zwaardere lasten in het verschiet!

Burgers en bedrijven dragen de komende regeerperiode jaarlijks gemiddeld 38 miljard extra aan premies en belastingen naar de schatkist in vergelijking met 2017.

Vandaag moet de nieuwe minister van Financiën, Wopke Hoekstra, het begrotingsbeleid verdedigen in de Tweede Kamer. Het kabinet gaat er met name prat op dat voor ruim zes miljard het mes is gezet in de belastingen. „We geven heel werkend een forse lastenverlichting”, glunderde premier vorige week tijdens het debat over het regeerakkoord.

Maar inmiddels wordt duidelijk in wat voor bochten het kabinet zich hiervoor heeft gewrongen. Van lastenverlichting blijkt per saldo geen sprake. Sterker nog: de komende jaren worden de lasten voor burgers en bedrijfsleven met in totaal 3,4 miljard verzwaard, zo blijkt uit berekeningen van Financiën die vrijdag naar de Kamer zijn gegaan. Alleen omdat dit minder is dan de 9 miljard aan lastenverzwarende maatregelen die al in de planning stonden, spreekt de nieuwe coalitie alsnog van een lastenverlichting.

De komende jaren worden de lasten voor burgers en bedrijfsleven met in totaal 3,4 miljard verzwaard, zo blijkt uit berekeningen van Financiën die vrijdag naar de Kamer zijn gegaan. Alleen omdat dit minder is dan de 9 miljard aan lastenverzwarende maatregelen die al in de planning stonden, spreekt de nieuwe coalitie alsnog van een lastenverlichting.

-Kamerlid Van Dijck vindt dat het kabinet hiermee ’een fopspeen’ verkoopt. „Van alle kanten wordt mooi weer gespeeld.” Des te bozer is hij om de lastenverzwaringen die burgers om de oren krijgen waar mensen nog jaren de gevolgen van merken. Zoals de verhoging van het lage -tarief en het afschaffen van de wet-Hillen. Ook de zorgpremies rijzen steeds verder de pan uit.

50Plus-Kamerlid Van Rooijen heeft de aanval geopend op het plan om de wet-Hillen af te schaffen, aangezien daarmee vooral ouderen geraakt worden. „Ze dachten zeker: we laten die oudjes het dividend wel betalen”, snuift hij.

Maar de coalitiepartijen houden elkaar vooralsnog stevig vast. Wel erkennen ze dat de nog altijd verder uitdijt, waardoor verdere lastenverlichting voorlopig geen optie is. Met name de slurpt premies en belastingen met miljarden tegelijk op.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1079460/zwaardere-lasten-in-het-verschiet

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tieske
3 jaren geleden

Was voor de verkiezingen al duidelijk,
Het merendeel kan het allemaal niks schelen.
Mentaliteit en ruggengraat 0,0
Raar maar waar !!!

Frits
Antwoord aan  Tieske
3 jaren geleden

Verkiezing !!!!!!
.
Dit is je reinste valsheid in geschrifte. Is toch niet te controleren. Blijft immers binnenskamers
.
En de burger is via de media MURF gemaakt

Frits
3 jaren geleden

De gas baten vallen dadelijk ook weg- Deze tekorten moet de burger weer ophoesten- en de NAM komt er mee weg/
.
De burger is jaren lang met angst opgezadeld “door al die aanslagen en negatieve berichtgeving”.
Allemaal betaald door de ELITE/
..
Gevolg slappe knieen en ANGST = volgzame schaap

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat weigert inzicht energienota

Rechtszaak afschaffing verplichte zorgverzekering