in , , , , ,

De ‘grote crisis’ als uitzonderingstoestand, dit moeten we niet willen…

…Het hameren op de „grote ” als een uitzonderingstoestand, waarin slecht goed wordt, gijzelt het maatschappelijke gesprek. Hoewel ik nog niet weet wat ik van vaccinatieplicht vind, weet ik wel dat ik vrees voor het moment waarop de inentingsregistratie opeens aan de app wordt gekoppeld. Tegelijk merk ik dat ik aarzel die vrees op te schrijven.

Tot voor kort had zo’n kritische houding nog iets heroïsch: kijk de columnist eens ijverig zijn best doen. Nu lijk je ermee aan te sluiten bij de lunatic fringe, de krankzinnige rafelranden van de .

Ik onderteken een oproep van de campagne Reclaim Your Face. De campagne richt zich tegen de snelle invoering van gezichtsherkenningssoftware en andere biometrische in de EU. Het is een protest tegen surveillance van de bevolking; tegen het volgen en screenen van burgers in de publieke ruimte door overheden en bedrijven.

Stalking is strafbaar als het door individuen gebeurt, maar niet als het op grote schaal en systematisch gebeurt, stelt de campagne vast.

De maatschappelijke schade die kan ontstaan door mondiale stalking is groot. Voortdurende surveillance maakt niet alleen inbreuk op vriendschappelijke ontmoetingen, maar ook op politieke bijeenkomsten en demonstraties tegen onrecht. Gedragsanalyse door software leidt tot discriminatie en vervolging van minderheden.

Dus, ja, ik deel de en ik onderteken de oproep van Reclaim Your Face, en tegelijk kijk ik schichtig om me heen. Ziet dit er niet heel verdacht en complotdenkerig uit?…

…De voorzitter van de RAI Vereniging, kroonlid van de SER, verwacht persoonlijk veel heil van surveillance. „We zijn er een beetje bang voor, maar we gaan heel veel profijt hebben van zelflerende algoritmes die data verwerken.”

Opgewekte man, dit lid van de Denktank Coronacrisis en de SER. Waarom kan ik niet net zo vrolijk worden bij de gedachte aan de rap versnellende introductie van surveillance? Het Openbaar Ministerie is er immers ook blij mee.

Nederland heeft een primeur in met slimme ’s die bellende automobilisten opsporen en het Openbaar Ministerie zegt daarbij: „Het doel is dat iedereen zich ervan bewust wordt dat altijd en overal iemand kan meekijken.”

Dit is de patstelling waarin de kritische burger verkeert: een uitzonderingstoestand waarin eventjes geen taboes zijn, snel oprukkende onwenselijke dingen waarvoor we een beetje bang zijn, en geen retorische ruimte voor bezwaren tegen de stappen die we in de basis niet willen, want gezondheid gaat voor…

…Uit pure menslievendheid richten we systemen in die we in de basis niet willen. Als alle crises voorbij zijn kunnen we ze immers altijd nog uitzetten. Hoe noemde …

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De Staat zijn Wij Allemaal !!!
8 maanden geleden

De schrijver van dit artikel weet niet goed wat hij van deze situatie moet vinden. Hij heeft er mogelijk te weinig over gelezen. Zich er te weinig in verdiept. Hij aarzelt …

Hij heeft kennelijk zich niet eerder verdiept in datgene wat er in de wereld achter de schermen afspeelde de afgelopen 80 jaar. Nooit iets gelezen over FEMA kampen, Chemtrails, Klimaatwijziging, NIeuwe Wereld Orde, UN Agenda 21 en 2030, 9/11, Fukushima, Area 51, EU, ECB, Bilderberg groep, Rothschilds, massa migratie ….. Kortom de wereld van de conspiracy denker die decennia lang voor gek is versleten maar nu in alle opzichten gelijk heeft gekregen.
De term conspiracy denker is overigens door de CIA uitgevonden. Dat instituut wat nu naar boven komt als een top criminele organisatie die zich buiten de regering heeft geplaatst en haar eigen criminele gang ging ….op wereld schaal.

Zou de schrijver zich daar wel in hebben verdiept dan zou hij nooit zo naief schrijven over dat bevoegdheden altijd kunnen worden ingetrokken. Dat is immers wat nooit gebeurt.
Het wordt tijd dat de schrijver van dit artikel hard wakker wordt geschud en naar huis wordt gestuurd om zaken eens te gaan uitzoeken.

Het is het probleem van heel veel mensen en het is precies de reden waarom de samenzwering door de Nieuwe Wereld Orde zolang heeft kunnen groeien dat het bijna niet meer te stoppen was ….
De schade die de wereld is aangedaan is een gigantische les waar over 1000 jaar nog over geschreven zal worden. Als we deze aanslag overleven …. Want zo ernstig is het.

Ik heb nog regelmatig contact met een 3 tal ex collega’s. Hoogopgeleide mensen.  En uiteraard praten we ook over de toestand in de wereld.
Ik stuurde ze ook links zodat ze wat meer zouden begrijpen wat er aan de hand was.  Twee van die jongens wilden absoluut niet aan die conspiracy verhalen en beweerden dat CV heel ernstig was.  Dat er mogelijk sprake was van samenzwering was, was in hun ogen onmogelijk. Beiden lezen de Volkskrant en het NRC en die halen zij aan als bewijs dat er niets aan de hand is.  Om verdrietig van te worden.

Democratie betekent niet dat je eens in de 4 jaar gaat stemmen en dan achterover leunt en de regering zijn gang laat gaan zonder te kijken wat ze doen …. Kijk even naar de schade die Rutte heeft aangericht de afgelopen 10 jaar omdat wij burgers het lieten gebeuren …

Wordt wakker.

Het begint: Perron 5 op Utrecht Centraal meet afstand tussen treinreizigers

Vaccinatie Veiligheidsclausule

De vaccinatie veiligheidsclausule! Altijd handig om te hebben, voordat de prik erin gaat