in

De grote reset is al hier om de banken te redden: Schuldcontracten gaan prullenbak in, u krijgt een nieuwe hypotheek

global reset 05a

De Grote Reset

In deze column  https://biflatie.nl/imf-roept-op-tot-een-nieuw-bretton-woods-invloed-op-de-financiele-markten-maandag-19-oktober-2020/ van 19 oktober j.l. schreef collega columnist Joost van Buuren op mijn verzoek een informatief artikel over een aanstaande Grote Reset, een soort van nieuw Bretton Woods, die velen financieel zou kunnen raken.

Zou zomaar een reset kunnen zijn van ons totale financiële systeem. Als zodanig werd dit nieuws niet heel groots aangekondigd, want dat zou mogelijk onrust veroorzaken op de financiële markten. Die onrust hadden we hier wel een klein beetje verwacht maar bleef vooralsnog uit. Bij bestudering van de plannen door de monetaire experts zijn er onder de insiders wel grote bedenkingen gerezen.

De aangekondigde plannen zijn door de experts van financieel adviesbureau ‘Bossmaker’ via hun Youtubekanaal inmiddels verder uitgekristalliseerd. in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=ers__IpCcjQ krijgt u een duidelijke uitleg. De financiële markten raakten op 19 oktober nog niet in paniek; behalve een vreemde storing was er geen snelle daling op de beurzen.

https://www.youtube.com/watch?v=ers__IpCcjQ

Op 25 januari weet u het

De gevolgen van het wijzigen van alle bestaande schuldcontracten, zoals hypotheken en al het persoonlijk krediet, van u en van mij en van bedrijven zijn voor persoonlijke rekening en zullen hun invloed op de beurzen laten gelden pas nadat de financiële markten de plannen op zich hebben laten inwerken.

Zoiets duurt wel even en gaat pas onrust veroorzaken wanneer de mainstream media wakker wordt en er de voorpagina’s mee vullen. Beursnieuws is pas echt nieuws als er flinke ophef ontstaat onder de ingewijde beursexperts die tijd nemen om te analyseren hoe de plannen op de markten zullen inwerken. Ben zeer benieuwd wanneer de meute ontwaakt uit de coronawinterslaap.

Die zal maar kort zijn neem ik aan want op 25 januari krijgen we allemaal bericht. Iedereen met een hypothecair krediet of ander soort lening. We moeten al binnen 3 dagen reageren en dan mag je toch verwachten dat we eerst worden voorgelicht.  Dat is dus al gebeurd nu door algemene kennisgevingen op de website van de banken die volgens mij vrijwel niemand leest. Wordt in de genoemde video getoond. Ook even googelen bij uw bank geeft een resultaat.

Bedoeld als redding van ons bankenkartel

De prangende vraag is natuurlijk wat we mogen verwachten in ons nieuwe schuldcontract van 25 januari 2021. Niemand die daar een antwoord op kan geven. Als we eens kijken naar het huidige miserabele rente-verdienmodel van de banken dan gok ik er op dat de aangeboden rentepercentages wellicht omhoog moeten.

Of dat betekent dat de contracten met (nog) hoge rentepercentages omlaag kunnen lijkt mij niet waarschijnlijk. Het gaat hier namelijk niet om het welzijn van de klant maar om het “welzijn” van de banken die beginnen te wankelen door de extreem omlaag gedrukte rentetarieven. Deze enorme ingreep met het tussentijds openbreken van schuldcontracten is nogal een dingetje.

Veel klanten zullen boos worden als blijkt dat ze ‘zomaar’ een hogere rente krijgen “aangeboden.” Het is niet eens een aanbod maar puur een wijziging in de Europese wetgeving waarvoor zelfs bij de FED om toestemming is gevraagd. Het is dus echt heel groot en waarschijnlijk een laatste redmiddel om de Europese banken overeind te houden. Ten koste van de burger, de klant van de bank.

Zorgelijk

Moeten we ons nu zorgen maken? Voor de hoge uitstaande schulden misschien wel. Een half procentje hogere rente over een hypotheek van enkele tonnen scheelt al snel 100 tot 150 euro in de maand. Nogmaals, dit gaat zeker een dingetje worden. Hoeveel jonge lieden hebben zich de laatste jaren niet tot over hun oren in de schulden gestoken vanwege de idiote huizenprijzen.

Waarschijnlijk zal iedere schuldenaar meer rente gaan betalen en reken dan maar eens uit wat het effect is op de economie. De samenleving kan deze onverwachte kostenpost er absoluut niet bij hebben. De economie krijgt klap na klap en zal volgend jaar een flinke daling van de werkgelegenheid laten zien plus de aanverwante sociale ellende.

Ik ben zeer benieuwd hoe deze contract herzieningen van de banken door hun klanten worden ontvangen. Ik hoor in mijn omgeving …..

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
55e6d2444353ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714a7d2972d5934c 640 christmas 2020

OMT: Meer EU nodig en negatief reisadvies voor kerstvakantie, u blijft dus lekker thuis

57e5d7474f5bb10ff3d8992cc52036761d39c3e4555172417d2c7cd290 640 televisie

Gewoon op de Nederlandse tv, huisarts: ‘Alles gericht op corona, met sterftecijfer van slechts 0,25%!’