in

De grote reset is al hier om de banken te redden: Schuldcontracten gaan prullenbak in, u krijgt een nieuwe hypotheek

De Grote Reset

In deze column  https://biflatie.nl/imf-roept-op-tot-een-nieuw-bretton-woods-invloed-op-de-financiele-markten-maandag-19-oktober-2020/ van 19 oktober j.l. schreef collega columnist Joost van Buuren op mijn verzoek een informatief artikel over een aanstaande Grote Reset, een soort van nieuw Bretton Woods, die velen financieel zou kunnen raken.

Zou zomaar een reset kunnen zijn van ons totale financiële systeem. Als zodanig werd dit nieuws niet heel groots aangekondigd, want dat zou mogelijk onrust veroorzaken op de financiële markten. Die onrust hadden we hier wel een klein beetje verwacht maar bleef vooralsnog uit. Bij bestudering van de plannen door de monetaire experts zijn er onder de insiders wel grote bedenkingen gerezen.

De aangekondigde plannen zijn door de experts van financieel adviesbureau ‘Bossmaker’ via hun Youtubekanaal inmiddels verder uitgekristalliseerd. in deze https://www.youtube.com/watch?v=ers__IpCcjQ krijgt u een duidelijke uitleg. De financiële markten raakten op 19 oktober nog niet in paniek; behalve een vreemde storing was er geen snelle daling op de beurzen.

Op 25 januari weet u het

De gevolgen van het wijzigen van alle bestaande schuldcontracten, zoals hypotheken en al het persoonlijk krediet, van u en van mij en van bedrijven zijn voor persoonlijke rekening en zullen hun invloed op de beurzen laten gelden pas nadat de financiële markten de plannen op zich hebben laten inwerken.

Zoiets duurt wel even en gaat pas onrust veroorzaken wanneer de mainstream media wakker wordt en er de voorpagina’s mee vullen. Beursnieuws is pas echt nieuws als er flinke ophef ontstaat onder de ingewijde beursexperts die tijd nemen om te analyseren hoe de plannen op de markten zullen inwerken. Ben zeer benieuwd wanneer de meute ontwaakt uit de coronawinterslaap.

Die zal maar kort zijn neem ik aan want op 25 januari krijgen we allemaal bericht. Iedereen met een hypothecair krediet of ander soort lening. We moeten al binnen 3 dagen reageren en dan mag je toch verwachten dat we eerst worden voorgelicht.  Dat is dus al gebeurd nu door algemene kennisgevingen op de website van de banken die volgens mij vrijwel niemand leest. Wordt in de genoemde video getoond. Ook even googelen bij uw bank geeft een resultaat.

Bedoeld als redding van ons bankenkartel

De prangende vraag is natuurlijk wat we mogen verwachten in ons nieuwe schuldcontract van 25 januari 2021. Niemand die daar een antwoord op kan geven. Als we eens kijken naar het huidige miserabele -verdienmodel van de banken dan gok ik er op dat de aangeboden rentepercentages wellicht omhoog moeten.

Of dat betekent dat de contracten met (nog) hoge rentepercentages omlaag kunnen lijkt mij niet waarschijnlijk. Het gaat hier namelijk niet om het welzijn van de klant maar om het “welzijn” van de banken die beginnen te wankelen door de extreem omlaag gedrukte rentetarieven. Deze enorme ingreep met het tussentijds openbreken van schuldcontracten is nogal een dingetje.

Veel klanten zullen boos worden als blijkt dat ze ‘zomaar’ een hogere rente krijgen “aangeboden.” Het is niet eens een aanbod maar puur een wijziging in de Europese wetgeving waarvoor zelfs bij de FED om toestemming is gevraagd. Het is dus echt heel groot en waarschijnlijk een laatste redmiddel om de Europese banken overeind te houden. Ten koste van de burger, de klant van de bank.

Zorgelijk

Moeten we ons nu zorgen maken? Voor de hoge uitstaande schulden misschien wel. Een half procentje hogere rente over een van enkele tonnen scheelt al snel 100 tot 150 in de maand. Nogmaals, dit gaat zeker een dingetje worden. Hoeveel jonge lieden hebben zich de laatste jaren niet tot over hun oren in de schulden gestoken vanwege de idiote huizenprijzen.

Waarschijnlijk zal iedere schuldenaar meer rente gaan betalen en reken dan maar eens uit wat het effect is op de economie. De samenleving kan deze onverwachte kostenpost er absoluut niet bij hebben. De economie krijgt klap na klap en zal volgend jaar een flinke daling van de werkgelegenheid laten zien plus de aanverwante sociale ellende.

Ik ben zeer benieuwd hoe deze contract herzieningen van de banken door hun klanten worden ontvangen. Ik hoor in mijn omgeving …..

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tijd om met de banken af te rekenen ...
8 maanden geleden

Blijkbaar weten mensen niet hoe centrale banken werken. Wisten mensen in grote getale dat dan zouden de bankiers niet meer over straat durven en zouden ze massaal worden gelinched.
Centrale banken werken op basis van fractionele reserve. Dat betekent dat zij nieuw geld printen dat er niet is. Het is ongedekt geld. Dus als iemand een hypotheek voor een woning aanvraagt dan print de bank dat geld en de partij die het geld leent betaalt voor die puur administratieve handeling rente. Dat is niets minder dan diefstal. Een kind begrijpt dat hier iets heel erg fout is gegaan in het verleden. Diezelfde Centrale Bank brengt niet de rente in roulatie dus ontstaat een geld tekort … Centrale Banken zijn private instituten dus de burgers kunnen terecht de vraag stellen waarom de Centrale Bank gratis geld mag printen en de burgers niet …
Maar het wordt nog gekker: vrijwel alle Centrale Banken wereldwijd zijn Rothschild banken … en dat was niet omdat de Rothschilds zo enorm populair zijn, maar omdat de Rothschilds op alle mogelijke manieren hun verworven “geldmachines” te vuur en te zwaard verdedigden en uitbreiden. En dat tegen alle regels.

Deze zogenaamde financiele crisis is slechts een crisis omdat de banken een crisis willen … En uiteraard zullen de banken alles uit de kast trekken om de burgers kaal te plukken … zoals zij dat altijd proberen. Het is tijd om eens en voor al af te rekenen met deze criminelen.

Tijd om met de banken af te rekenen ...
8 maanden geleden

De banken en multinationals hebben CV-19 ontwikkeld en verspreid om de wereld economie kapot te maken en de Rothschild Centrale Banken hebben enorm veel gratis fiat geld bijgeprint omdat de loonkosten van bedrijven doorliepen en de maatschappij door draaide. Tegenover deze uitgaven stonden nauwelijks inkomsten omdat vanwege CV veel bedrijven stil liggen. Precies wat de bedoeling was van de bankcriminelen.
Nu schreeuwen de banken dat de schulden zo zijn toegenomen en willen de rente verhogen …. enm en nu wilen zij sschuklden verhalen op de burgers …
Een gevolg van een actie die zij zelf hebben gestart. Het is allemaal zo doorzichtig als maar kan zijn.
CV en financiele crisis zijn een en dezelfde … HIer klopt helemaal niets van en het is de hoogste tijd dat het hele monetaire systeem volledig moet worden herzien en met de Rothschilds CS moet eens en voor al worden afgerekend.

jantje
8 maanden geleden

De rente op hypotheken is in Nederland al schandalig hoog. In Denemarken bestaan er hypotheken met negatieve rente.

Antwoord aan  jantje
6 maanden geleden

Kom eens naar Zuid Afrika… is dit jaar gedaald maar dan nog wel 6% rentekoers of zo. De banken doen moeilijk over een hypotheek verstrekken dus je moet nemen wat je aangeboden krijgt en dat is normaal rentekoers plus 2%. Over 20 jaar betaal je 3x de prijs van jouw huis… tja ik heb mijn huis hier verkocht om in 2021 terug naar Europa te gaan maar met covid en Brexit (ik heb een UK paspoort) lijkt de makkelijke terugkeer naar NL opeens veel moeilijker. Maar de manier waarop NL van Big Brother naar Nazi fascisme is overgeschakeld wegens covid is schrikwekkend.

OMT: Meer EU nodig en negatief reisadvies voor kerstvakantie, u blijft dus lekker thuis

Gewoon op de Nederlandse tv, huisarts: ‘Alles gericht op corona, met sterftecijfer van slechts 0,25%!’