in , ,

De grote terrorisme-show

Rob Wijnberg van De Correspondent schreef een column waarin hij de telkens terugkerende terreuraanslagen in Westerse steden vergeleek met de klassieke film Groundhog Day. In die film beleeft journalist Bill Murray telkens opnieuw dezelfde dag. Elke ochtend als Murray wakker wordt is het weer 2 februari en moet hij voor een televisiestation dezelfde reportage maken.

Toen ik afgelopen dinsdag van de aanslagen in Brussel hoorde, dacht ik ook… het wordt weer zo’n zelfde dag. Een dag vol met hijgerige berichten over de kans op meer aanslagen, over de daders en het aantal slachtoffers en over voortvluchtige handlangers. Je hoort dezelfde mensen dezelfde dingen zeggen als vorig jaar: “Het komt nu wel heel dichtbij” of “Het is een aanval op onze manier van leven”.

Brussels-terrorists-725x375

Nog dagenlang zien we in de media de nieuwste aflevering van de grote -show:
foto’s van bebloede slachtoffers, zwaarbewapende agenten, die huiszoekingen doen en pleinen vol met bloemen, waxinelichtjes en medelijden.

Het ergste van de terrorisme-show vind ik de deskundigen en politici, die kennelijk precies weten waarom de aanslagen gepleegd worden. Ze draaien consequent hetzelfde verhaal af. Het zijn geradicaliseerde moslims, die meestal een tijdje hebben gevochten in de Syrische burgeroorlog. Bij terugkeer in Europa worden ze wel in de gaten gehouden door de politie en geheime dienst, maar slagen er toch in om kalasjnikovs en munitie te kopen en in hun keuken explosieven te maken. Dat vind ik al een beetje ongeloofwaardig.
Als de politie de huizen van de terroristen doorzoekt vinden ze steevast een IS-vlag. En bij onderzoek van de computers blijken de daders veel jihadistische websites te bezoeken en een testament of rechtvaardiging te hebben geschreven.
We gaan er maar vanuit dat de politie en de deskundigen niet , maar echt de waarheid vertellen.

In de dagen na de aanslagen worden andere onderwerpen in verband gebracht met de aanslagen. Sommige mensen proberen de aanslagen voor hun eigen karretje te spannen. De geheime diensten vragen om meer bevoegdheden. De Turkse president Erdogan kan zichzelf op de borst kloppen dat hij de terroristen tegenhoudt. En de voorstanders van een associatieverdrag met zeggen dat we met een NEE-stem op 6 april de terroristen in de kaart spelen.

Net als bij een succesvol televisieprogramma hoeven we niet lang te wachten op de volgende grote terrorismeshow. Soms zit er 6 weken tussen twee aanslagen en soms 6 maanden. Maar je kunt er zeker van zijn dat er weer een soortgelijke aanslag zal komen gepleegd door hetzelfde type dader.
De reeks van succesvolle terreuraanslagen kun je ook heel goed vergelijken met de reeks IS-onthoofdingsfilmpjes uit 2014. Hetzelfde ritueel, maar iedere keer hadden de slachtoffers een andere nationaliteit. Het gevolg was dat steeds meer landen met de Westerse coalitie in Irak en Syrië gingen bombarderen. Toen er een Jordaniër gedood werd, ging ook Jordanië meebombarderen.
De aanslagen zijn ook elke keer in een ander land: Canada, , de VS, Frankrijk en nu België.

1408576884000-Foley

Uiteindelijk stopte IS met het maken van onthoofdingsfilmpjes. Het shock-effect nam bij iedere volgende onthoofding af. De laatste filmpjes veroorzaakten nauwelijks nog opschudding en verontwaardiging. Deskundigen begonnen te suggereren dat de onthoofdingen niet echt waren.

Ik hoop dat het ook zo zal gaan met de grote terrorisme-show. Dat bij de volgende aanslag meer mensen zullen reageren zoals Rob Wijnberg: met een diepe zucht de uitzetten en de eerste paar dagen uit laten. Als we murw geworden zijn voor de aanslagen, geen waxinelichtjes meer aansteken en niet meer naar de politici en deskundigen luisteren, dan houden de aanslagen misschien eindelijk op.

Lees verder bij de Bron: Cassandraclub

video is verwijderd


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
.
5 jaren geleden

Burgers hebben een onbegrenst GELOOF in hun overheid. Het 4e geloof naast de dre reds bestaande, In 4e zit de fout
Het collectieve geheugen van een samenleving [dit zijn gemeenschappelijke kenmerken van de mens] kan ernstig aangetast worden door een reorganisatie. Ons collectief geheugen vergt daar onderhoud aan, wil het bruikbaar blijven en niet ziek worden. Dit onderhoud kan alleen door samen te werken.
In een samenleving ligt ons collectief geheugen opgeslagen -en voor altijd opgesloten.
Maar sinds 9/ 11 is door de machthebber getracht tot uitschakeling van ons collectieg geheugen door de emotie angst in te zetten – en heers en verdeeldheid te zaaien. Aanslagen -en bedrog dienden daarvoor. De machthebber denkt ‘zo ons collectieve geheugen “van een samenleving’ te kunnen wissen. Zelfs een hersenspoeling door het middel angst in te zetten -kan je een collectief geheugen niet wissen. De natuurlijke staat van de Mens is “Samen” zijn. In dit samen zijn voelt de mens zich veilig. Gemeenschappelijke kenmerken van de mens liggen vast in het DNA. Daarom zal deze poging tot vernietiging van ons collectief geheugen -en vernietiging van onze drijfveren ‘tot mislukking” gedoemd zijn. Mensen uit elkaar spelen zal nimmer lukken. De grootste psycholoog ooit C G Jung wist dit via zijn principe archetype. Deze toonde wetenschappelijk aan dat je mensen niet uit elkaar kunt spelen. Veiligheid en liefde zullen altijd winnen

,Fred Jansen
5 jaren geleden

Terroristen “zonder officiële naam en zonder ID/ paspoort” worden gestuurd door de hun goed betalende Elite -om via onnozele politici wetten af te [kunnen] dwingen, om op die manier de maatschappij te kunnen onderdrukken. Het doel is economisch ten bate van henzelf [de elite]. De slachtoffers van weleer zijn de daders en verantwoordelijken van nu

Herman
5 jaren geleden

Ook deze aanslag is gefinancierd door de zionist. Daders zijn er niet -want die hadden geen identiteit.

Jordi
5 jaren geleden

Altijd is het directe bewijs weg. In een over gecontroleerde maatschappij is dit op z’n minst vreemd

Sam
4 jaren geleden

Westerse volkeren zijn de uitvinders van terreur
,
De eerste die het terrorisme uitvoerden waren de Joden -tegen de Romeinen.
.
Daarna kreeg je de vredenliefende kruisvaarders met pijl en boog
Uiteindelijk komt de ellende uit de loop van een SMG40 etc

nvt
4 jaren geleden

Waar b;ijven de “verzetsgroepen” om de huidige politiek te pakkem.
Mensen het is al sinds 9/11 oorlog – wordt eens wakker. !!!!!!!
.
De omsingeling door de staat tegen elke burger wordt steeds strakker., Zijn jullte blind.

De SD – De Stasi en Gestapo zijn weer terug

Rik
2 jaren geleden

Er is wsch een relatie tussen Utrecht en New Zealand. Fictieve verdachten opgepakt.
.
Niemand kan dit conroleren. Je hoort opvallend vaak journalisten vragen ? :
.
“EN RIEP HIJ WAT” !!!!!!!
,
‘focussen op een bepaalde kreet’

kk
2 jaren geleden

Nog ff wachten op Beatrice de Graaff

Demiurg
2 jaren geleden

Naam van dader offcieel bekend – het is de 25 jarige Marinus van de Lubbe

Regionaal onderzoek: Limburgers accepteren inperking vrijheden en privacy voor veiligheid

Smsbericht roept Molenbeekse jongeren op tot jihad