in ,

De grote woorden van Mark Rutte terwijl de staatsschuld explodeert onder Rutte I en II

Rutte kan niet rekenen

“Ik ben er vandaag acht uur mee bezig geweest. Ik zit goed in de cijfers, ik kan me goed voorstellen dat u nog aan boord moet komen, maar het klopt allemaal kan ik u zeggen.”

Dat zei Mark Rutte op 25 juli 2011 voor de NOS camera. Dat Rutte niet altijd bij de les is of de materie niet begrijpt is tot daar aan toe, maar dat hij in een vlaag van overmoed denkt het gelijk aan zijn kant te hebben, bleek uit zijn forse misrekening in de steun aan . Om de schuldencrisis op te lossen zou Griekenland een extra lening van 109 miljard ontvangen, waarin opgenomen een vrijwillige bijdrage van de van 50 miljard euro. Duitsland en Italië bevestigden dat de 109 miljard steun exclusief de 50 miljard van de banken was en dat het totale bedrag dus neerkwam op 159 miljard euro. Premier Rutte was, tegenover vragen van journalisten, echter stellig in zijn overtuiging dat die 50 miljard euro in de 109 miljard was inbegrepen. Onvergefelijk voor een premier die geacht wordt tijdens EU-vergaderingen bij de les te zijn. Of was de materie te ingewikkeld en snapte hij het werkelijk niet?

Staatsschuld explodeert onder Rutte I en II

“We willen echt dat monster van de staatsschuld killen.”

Aan de vooravond van Prinsjesdag 2011 geeft premier Rutte () een schot voor de boeg voor wat betreft verdere bezuinigingen, bovenop de 18 miljard zoals overeengekomen in het regeerakkoord. De feiten? Onder leiding van Mark Rutte is de staatsschuld gegroeid van 373 miljard euro in 2010 naar 467 miljard in 2015. Dat is een stijging van ruim 25 procent in vijf jaar tijd, ondanks alle bezuinigen en lastenverzwaringen voor de Nederlandse burgers. Premier Rutte & Co zijn ‘big spenders’.

Geen armoede in

Op 7 december 2011 zei premier Mark Rutte, in een debat met Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de , dat er in Nederland géén armoede bestaat. Karabulut wilde dat het wat doet aan wachtlijsten bij voedselbanken in ons land. Cijfers tonen aan dat in Nederland in 2014 ruim 2,5 miljoen Nederlanders in armoede leven. In totaal leven 604.000 Nederlandse kinderen onder de armoedegrens.

 

De 1000 euro

Op 22 augustus 2012 deed Mark Rutte een verkiezingsbelofte om elke werkende Nederlander een bonus van 1000 euro te geven via een verhoging van de arbeidskorting. De korting zou werkenden 330 euro in 2014 opleveren, 1000 euro in 2015 en nog meer in 2017. Verder zei Rutte dat spaargeld tot 35.000 euro belasting vrij moet zijn en dat de VVD de bezuinigingen op de kinderopvang zou terugdraaien. Die beloftes hebben ertoe bijgedragen dat de VVD bij de verkiezingen 41 zetels haalde en daarmee de grootste partij van Nederland werd. Na beëdiging van het kabinet Rutte II hebben we nooit meer iets van zijn verkiezingsbeloftes gehoord. Geen extra 1000 euro, geen tot 35.000 euro belastingvrij spaargeld, maar wel extra bezuinigingen op de kinderopvang.

video is verwijderd

Lees verder via Citareg.

 

Foto via Parlementair Persbureau Fiscafax


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM!: Onderdelen VGZ (25% marktaandeel) maken bekend dat zij de zorgpremie voor 2015 fors verhogen

Tekort Frankrijk ruim boven norm, waar wij ons moesten dood bezuinigen stijgt tekort bij hun door zonder gevolgen