in

De hele Belastingdienst wordt doorgelicht op illegale fraudesystemen & ‘zwarte’ lijsten

De hele zal in een onafhankelijk onderzoek worden doorgelicht op het gebruik van zwarte lijsten en mogelijke andere illegale fraudesystemen. Op dit moment heeft de fiscus zelf geen idee of de eigen registratiesystemen wettelijk door de beugel kunnen en of burgers (of bedrijven) er mogelijk door worden benadeeld.

Dit melden de staatssecretarissen voor Belastingen en Toeslagen in een brief aan de Tweede Kamer.

De brief is een reactie op de onthulling van RTL Nieuws en Trouw dat de Belastingdienst jarenlang een geheime zwarte lijst hanteerde. Op die lijst werden honderdduizenden mensen geplaatst bij een vermoeden van .

Het ging daarbij om serieuze meldingen, maar ook om vage signalen en tips. De gegevens in dit systeem, de Fraude Signalerings Voorziening (FSV), werd jarenlang niet geschoond. Burgers konden zich niet verweren, omdat zij niet wisten dat ze op de lijst stonden.

De staatssecretarissen zeggen nu dat vaststaat dat FSV niet door de beugel kon en in strijd is met privacywetgeving. Het systeem blijft daarom voorlopig uit de lucht.

Ze zeggen dat er nu ‘onvoldoende helderheid’ is over het bestaan van vergelijkbare registratiesystemen en of die wel aan de wet voldoen.

Daarom wordt met ‘grote spoed’ een onderzoek gedaan door een externe en onafhankelijke partij.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De trap moet van boven af schoongemaakt
10 maanden geleden

Interesssant, maar waarom niet beginnen bij het eerst oplossen van de grootste problemen in plaats van dit detail.

Moet dat onderzoek niet beginnen hoe kan het dat een kleine groep mensen minder dan 1 % van de wereldbevolking meer bezit dan de overige 95 % van de mensen … En het zou mij niet verbazen dat je dan ook direct bij allerlei problemen komt die vandaag de dag spelen zoals het corona virus en de NWO en bij een monetair systeem dat van geen kanten klopt.

Waarom niet beginnen waar al ons geld naar toe gaat. want hoe kan het zijn dat van ons inkomen verreweg het grootste deel aan belasting opgaat. Naast inkomstenbelasting zijn er nog zoveel andere belastingen dat in de praktijk vrijwel alles naar de belastingdienst gaat. Ik vertrouw dit systeem van geen kanten, want ondanks alle machines en computers moeten tegenwoordig man en vrouw werken voor een enigszins redelijk en niet eens luxe inkomen.

Gini
10 maanden geleden

Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande reactie

Uzi69
10 maanden geleden

Hoe onafhankelijk kan zo’n doorlichting überhaupt nog zijn binnen dit door en door verrotte systeem?

Het systeem is gebaseerd op chaotische versnippering van allerhande gezichtsloze staatsbebedrijven. Dat is de kern, van hoog tot laag. Met interne need to know policies. Niet doorheen te komen/zien voor de normale burger. Zo ontransparant als maar kan: kastje muur spel, steeds weer nieuwe mensen op een dossier zetten zonder dat burgers dat weten: dossiers die intern via tig verschillende afdelingen lopen, met tig verschillende poppetjes per afdeling, waardoor iedereen zich achter iedereen kan verschuilen en NIEMAND verantwoording hoeft te nemen als persoon. Met folkloristische klachtenafdelingen, letterlijk. Op papier lijkt het of je recht hebt, maar eind van zo’n klachtentraject, via steeds wisselende poppetjes en afdelingen, blijkt vaak weer uit te komen bij ofwel INTERNE commissies (slager keurt eigen vlees) ofwel zelfs rechtstreeks bij het ronde archief: de prullenbak. Het systeem is zo ontworpen: de stiekeme achter gesloten deuren en dossiers mentaliteit. Geen rechtstreeks verantwoordelijken en aanspreekbaren. En niet alleen binnen de belastingdienst! Sterker nog, ons hele illusionaire rechtsstelsel zit zo in elkaar!

Deze achterbakse kern van ontransparantie is een petrischaal van gezichtsloos verstoppen; ontmoedigt de mentaliteit die nou juist zo onmisbaar is om zaken gezond en eerlijk te maken en houden : individuele verantwoording! En consequenties voor wanprestaties. Ook die laatste is enorm belangrijk. Het volk moet rechtstreeks toegang tot ALLE middelen hebben om een persoon met naam en gezicht verantwoordelijk te houden. En de macht en middelen hebben de bijbehorende (strafrechtelijke) consequenties af te dwingen ongeacht functie of afkomst van de verantwoordelijke in het algemeen. Het systeem nodigt UIT tot zware corruptie zoals het nu is: geen controle, geen consequenties. Wie doet ze wat??! En we weten ook, voor een feit, dat macht corrumpeert en totale macht totaal corrumpeert.
En de belastingdienst leeft niet in een vacuüm…..

Dit is dus wat eerst zou moeten veranderen in het algemeen. Tegen dit licht gehouden, is de doorlichting vd belastingdienst binnen de huidige verrotte sfeer, niks meer dan doorgaan op oude voet : een schijnvertoning. Een wassen neus. Show. Want het achterbakse systeem walst gewoon lekker door…. En mensen wordt nog steeds een illusionaire wortel van gerechtigheid voorgehouden: dat er WERKELIJK en onafhankelijk naar ze wordt geluisterd. De transparantie en macht moet terug naar het volk zelf! En niet geheel uit handen worden gegeven aan gedrochten die gezichtsloos een eigen agenda volgen met andersmans gestolen geld #belasting

Geen anti-westerse clubjes maar Corona: ‘Geen enkele gemeente wil sinterklaas intocht organiseren’

Manipulatie van genexpressie op afstand door radiogolven, draadloze bediening van celfunctie