in , , ,

De honger naar data is niet te stillen: Google gaat innig samenwerken met Britse nationale zorgsysteem(EPD)

In 2016 was DeepMind er nog glashelder over: „Nooit zal patiëntendata gelinkt worden met -accounts, -producten of diensten”, schreef medeoprichter Mustafa Suleyman destijds.

Die toezegging was nodig om privacyzorgen te sussen nadat Google de veelbelovende start-up in had overgenomen.

Het van oorsprong Britse DeepMind richt zich onder meer op het analyseren van zorgdata, bijvoorbeeld voor het stellen van diagnoses.

Maar afgelopen dinsdag maakte DeepMind in een persbericht bekend dat het nu toch nauwer gaat samenwerken met het moederbedrijf. Sterker: het team achter Streams, een app van DeepMind voor artsen en verplegend personeel, wordt officieel zelfs een afdeling van Google.

Die mededeling zorgt in het Verenigd Koninkrijk voor opschudding. DeepMind heeft in dat land namelijk een grootschalige samenwerking met het Britse nationale zorgsysteem NHS, waar zeer gevoelige informatie van patiënten wordt verwerkt.

En Google is juist groot geworden door het verzamelen (en combineren) van zoveel mogelijk data. Privacyorganisaties en overheden zijn bezorgd over welke data zullen worden uitgewisseld, en wie dat kan controleren.

Alles bij de bron; NRC

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Maar wat moeten ermee?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De strijd is begonnen, gaat de EU zijn ware aard laten zien met Brexit?

De geschiedenis herhaalt zich: Kabinet onderzoekt ‘inlegvel’ voor Verdrag van Marrakesh