in , ,

De immer afwezige EU-er Hans van Baalen (VVD) is ook lobbyist voor autoindustrie

5212811220 cb48a25577 Van Baalen

Eerst even terug naar 2014: Immer afwezige VVD-er Van Baalen inde onterecht 29.250 euro presentiegeld

VVD-eurokandidaat Hans van Baalen zit inmiddels vijf jaar in Brussel maar is er bijna nooit. Volgens de organisatie VoteWatch tekende hij in voor 38 procent van de 514 debatten zonder daarna te stemmen. Na de krabbel op de presentielijst, vertrok Van Baalen dus 195 keer weer, inclusief zijn presentiegeld van 150 euro per debat*. In totaal streek hij op deze manier 29.250 euro op.

Volgens Votewatch staat ‘Dutch MEP Hans van Baalen’ op nummer drie van de Europese graailijst (Check rapport). Daarmee ‘scoort’ hij niet alleen het hoogst van alle Nederlandse Europarlementariërs, hij laat op twee na (de zelden stemmende voorzitter en oud-voorzitter van het EP) ál zijn collega’s achter zich.

Wat bezielde de VVD-top deze man zonder enige discussie tot Europees lijsttrekker te maken?

Lees verder bij de Bron: Politalk.nl

Euro-parlementarier Van Baalen op loonlijst auto-industrie

VVD Euro-parlementarier Hans van Baalen is betaald adviseur van de auto-industrie in ons land. Van Baalen staat sinds kort op de loonlijst van Mercedes-Benz Nederland. De prominente VVD politicus is daarnaast al enige jaren “adviseur” van de auto lobby club RAI. Deze organisatie heeft het beïnvloeden van het Europees parlement als een van de “hoofddoelstellingen”, zo blijkt uit de website van RAI.

In totaal ontvangt het parlementslid jaarlijks een bedrag van 12.000 euro voor beide nevenfuncties. Hij ontvangt dit bedrag naast zijn inkomen als parlementariër. Tegelijkertijd probeert hij als “VVD delegatieleider in het Europees parlement” actief het beleid in Brussel gunstig te beïnvloeden voor de auto-industrie, zo blijkt uit onderzoek van F-site.

Zo pleitte hij vorig jaar nog in De Volkskrant nadrukkelijk voor “minder regelgeving” voor de auto-industrie.

“De Nederlandse Europarlementariërs en de Nederlandse regering” moeten zich daarom vierkant achter onderhandelingen voor een nieuw autovriendelijk akkoord met de VS scharen en “taboeloos durven onderhandelen”.

Lees verder bij de Bron: F-site

Photo by Sebastiaan ter Burg cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15400926774 ed3fcbc58c Kassiere

Sommige vluchtelingen zijn een vrouw achter de kassa niet gewend en willen dan niet betalen

17144893279 cbce6d45b7 rokjesdag

Duitsers moeten van politie hun leef- en kleding wijze aanpassen aan de asielzoekers