in , ,

De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie, moeten we dat willen?

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef dinsdag in een Kamerbrief dat hij het al volgende week strafbaar wil stellen als mensen die een besmettingsrisico hebben gelopen, niet in quarantaine gaan.

Er kwam vanuit de Kamer veel kritiek op zijn voorstel, waarna De Jonge zei dat hij langer de tijd wil nemen om na te denken over de quarantaineverplichting. Hij blijft er wél bij dat mensen na een positieve test verplicht in quarantaine moeten.

De Jonge schrijft in de brief ook dat GGD’s zo snel mogelijk moeten opschalen. Hij heeft daarbij de hulp van het leger ingeroepen.

“Het ministerie van Defensie biedt extra ondersteuning bij het plannen en coördineren van de capaciteit bij de regio’s. Met de minister van Defensie heb ik aan de GGD’s tijdelijk hulp aangeboden ten behoeve van de organisatie en uitbreiding van de capaciteit van het bron- en contactonderzoek bij de bestrijding van deze coronapandemie.”

Defensie zal onder andere ondersteunen bij de teststraten, waaronder die op Schiphol, en de coördinatie van het landelijk coronateam van de GGD en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR).

Dictatuur is nu in volle gang

Meldpunt Nederland trekt aan de bel:

Lees verder bij de bron: Ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Covid-19 zal bekend komen te staan als de grootste politieke hoax uit de geschiedenis

Wiebes blijft grote vervuilers subsidiëren op kosten van de kleine man en mkb