in , ,

De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie, moeten we dat willen?

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef dinsdag in een Kamerbrief dat hij het al volgende week strafbaar wil stellen als mensen die een besmettingsrisico hebben gelopen, niet in quarantaine gaan.

Er kwam vanuit de Kamer veel kritiek op zijn voorstel, waarna De Jonge zei dat hij langer de tijd wil nemen om na te denken over de quarantaineverplichting. Hij blijft er wél bij dat mensen na een positieve test verplicht in quarantaine moeten.

De Jonge schrijft in de brief ook dat GGD’s zo snel mogelijk moeten opschalen. Hij heeft daarbij de hulp van het leger ingeroepen.

“Het ministerie van Defensie biedt extra ondersteuning bij het plannen en coördineren van de capaciteit bij de regio’s. Met de minister van Defensie heb ik aan de GGD’s tijdelijk hulp aangeboden ten behoeve van de organisatie en uitbreiding van de capaciteit van het bron- en contactonderzoek bij de bestrijding van deze coronapandemie.”

Defensie zal onder andere ondersteunen bij de teststraten, waaronder die op Schiphol, en de coördinatie van het landelijk coronateam van de GGD en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR).

Dictatuur is nu in volle gang

Meldpunt Nederland trekt aan de bel:

Lees verder bij de bron: Ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. De NL regering gaat een heel gevaarlijke kant op. Het is de taak van de burgers en de Tweede Kamer zeer goed in de gaten te houden wat de regering aan het doen is. Rutte CS zijn al jaaren bezig met het overleveren van allerlei bevoegdheden aan de EU. Iets wat nooit zo is afgesproken. Referenda worden door Rutte eenvoudig ter zijde gelegd. De klimaatplannen zijn nergens op gebaseerd. Migratie is een ramp voor het land.
    Financiel cadeautjes aan de zuidelijke landen is tegen alle afspraken.
    Het lijkt er op dat Rutte niets minder wil dat het land naar een failliet helpen.
    Het moment is niet ver meer dat Rutte actief moet worden gestopt door de Nederlandse burgers

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Covid-19 zal bekend komen te staan als de grootste politieke hoax uit de geschiedenis

blank

Wiebes blijft grote vervuilers subsidiëren op kosten van de kleine man en mkb