in , , ,

De kille saneerder Staats Van Rijn regelt fatsoenlijke thuiszorg in wet

Het motto van II blijkt eerst al het opgebouwde slopen om daarna het weer op te bouwen.

Gemeenten moeten bij de inkoop van thuiszorg voortaan uitgaan van de kwaliteit en van normale arbeidsvoorwaarden. Ze mogen zich niet meer laten leiden door de laagste tarieven. Staatssecretaris Martin van Rijn () heeft daarvoor een wettelijke maatregel ontworpen, meldde het ministerie donderdag.

Van Rijn kondigde al aan dat hij met een wetswijziging zou komen. Aanleiding waren thuiszorgorganisaties die in moeilijkheden kwamen, omdat de prijs waarvoor ze zich voor de klus inschreven eigenlijk te laag was. Werknemers verdienden daardoor erg weinig of verloren hun baan als het bedrijf over de kop ging.

Lees verder bij de Bron: Binnenlands Bestuur

Meer over de bezuinigingen sloperij hier en hier.

Het zal je kind maar wezen. ‘Alles wat Van Rijn aanraakt, verandert in chaos.'

Opdat we niet vergeten

De vader van staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid klaagt in een interview in de krant over de die zijn demente vrouw, de moeder van de staatssecretaris, krijgt in een Haagse zorginstelling.

In het AD stond vanmorgen een artikel over de zorg in . Joop van Rijn, de vader van staatssecretaris Martin van Rijn, doet samen met een buurman zijn beklag. De situatie waarin de echtgenotes van beide mannen verkeren is volgens de buurmannen niet in orde.

Mevrouw Van Rijn zou samen met haar medebewoners soms urenlang alleen worden gelaten door het personeel van de zorginstelling. “Soms loopt de urine langs haar enkels”, vertelt de vader van de staatssecretaris.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stem NEE dus, Juncker: Ernstig probleem bij Nederlands ’nee’ in referendum

Varoufakis: ‘Griekenland wordt één groot concentratiekamp voor vluchtelingen’