in ,

De kunstmatige olie etende bacterie Cynthia, gemuteerd tot vleesetende is op weg naar Europa

7085032489 fb5182f388 deepwater horizon

In Amerikaanse laboratoria is de eerste kunstmatige bacterie, Cynthia geheten, ontwikkeld om de strijd aan te gaan met de olie in de Golf van Mexico. Uit verschillende rapporten, die zijn genegeerd door de media, blijkt dat de bacterie is gemuteerd en nu ook mensen en dieren aanvalt.

Dit dodelijke micro-organisme is op weg naar Europa, schrijft onderzoeker en analist Jean Périer voor New Eastern Outlook. Na de olieramp in de Golf van Mexico in 2010 besloot Washington een kunstmatige bacterie te creëren om de olie op te ruimen.

Cynthia is ontworpen door het J. Craig Venter Institute, dat zich sinds het begin van de 21e eeuw bezighoudt met genetische experimenten, en Synthetic Genomics Inc, dat is opgericht en gefinancierd door oliereus BP.

Vreemde berichten

Men nam aan dat Cynthia zich alleen voedt met olie, maar het blijkt nu dat de bacterie ook graag alle vormen van biologisch leven consumeert. In 2011 werd Cynthia uitgezet in de Golf van Mexico. The Register meldde in januari dat jaar dat wetenschappers erg onder de indruk waren van de bacterie. De olie verdween als sneeuw voor de zon.

De bacterie muteerde al snel en begon zich te voeden met andere levensvormen. Er begonnen vreemde berichten uit de VS te komen. In Arkansas vielen duizenden vogels uit de lucht als gevolg van een ‘onbekende ziekte’. Voor de kust van Louisiana spoelden honderdduizend dode vissen aan.

Meer dan 100 medewerkers van BP die hielpen bij het opruimen van de olie werden getroffen door een mysterieuze ziekte. Ze mochten niet worden behandeld in openbare ziekenhuizen en met geen woord spreken over wat er met ze was gebeurd, aldus Périer.

‘Onbekend virus’

Een aantal mensen die na de ramp een duik namen in de Golf van Mexico waren bedekt met zweren en stierven enkele dagen later als gevolg van interne bloedingen. Cynthia kan de huid binnengaan via een wond of kan in het lichaam terecht komen via rauw zeevoedsel. Eenmaal in het lichaam produceert de bacterie een gifstof die het weefsel beschadigt. Cynthia vermenigvuldigt zich snel en is resistent tegen antibiotica.

Volgens de University of the District of Columbia (UDC) heeft tot 40 procent van de bewoners van gebieden rond de Golf van Mexico last van huidaandoeningen en aandoeningen aan de luchtwegen en is 1 op de 4 van plan het gebied in de nabije toekomst te verlaten.

Washington probeert dit soort berichten de kop in te drukken door te zeggen dat de sterfgevallen zijn te wijten aan een ‘onbekend virus’. Cynthia verspreidt zich intussen naar andere gebieden op aarde. In Alaska vond een massale sterfte plaats onder zeehonden. De huid van de dieren was aangetast en ook waren hun organen ernstig beschadigd.

Doos van Pandora

Het is volgens Périer slechts een kwestie van tijd voordat de bacterie ook Europa bereikt. De komst van Cynthia kan er toe leiden dat de populaire Franse, Italiaanse en zelfs Griekse en Turkse stranden permanent worden gesloten, zegt hij.

Veel experts benadrukten tijdens tests met Cynthia dat kunstmatige organismen gevaren met zich meebrengen. Dr. Helen Wallace van Genewatch zei in een interview dat deze kunstmatige bacterie een groot gevaar kan vormen.

Friends of the Earth, een internationaal netwerk van milieubewegingen verspreid over 70 landen, heeft er al vaak op gehamerd dat deze creatie van J. Craig Venter een bedreiging vormt voor de hele wereld.

De Canadese ETC Group heeft de noodklok geluid en stelt dat Venter een ‘doos van Pandora’ heeft geopend en dat dit soort onderzoek een bedreiging vormt voor al het leven op de planeet.

Verdrag

Périer vraagt zich af of we hier getuige zijn van de ontwikkeling van nieuwe soorten biologische wapens. De VS doet veel onderzoek naar biologische oorlogvoering en heeft over de hele wereld laboratoria staan die worden gerund door het Pentagon. Er is geen toezicht en dus geen garantie dat ergens wordt gewerkt aan een nieuw monster, zegt hij.

De onderzoeker wil dat Washington wordt gedwongen het Verdrag biologische wapens te ondertekenen, dat het in 2001 blokkeerde. Het verdrag behelst een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden biologische wapens en regelt ook de vernietiging van deze wapens.

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

Photo by Green Fire Productions cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
credit squeeze 522549 960 720 1

Schuldenaar krijgt vanaf 2017 een “adempauze”

4700247712 8cf3d6f173 5G internet

5G telecomm radiation the perfect tool to mass modify human brain waves