in

De lange vingers van de Federal Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de Federal Reserve als commerciële gebruik van naakte shortselling om de goudprijs naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek goud maar in de afgeleide waarde van zo'n futurescontract. Dus, als ze zo'n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de Fed en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de goudprijs manipuleren.

Dat betekent ook dat als futuresmarkt van goud op dezelfde manier zou zijn gereguleerd als eender welk andere markt en dat verkopers futurecontracten niet kunnen verkopen zonder onderpand dat de het veel moeilijker tot onmogelijk zou zijn om op die manier de prijs van goud te beïnvloeden.

Meer nog, de goudprijs zou bijgevolg veel hoger staan dan nu het geval is.

Aan de andere kant hebben bullion banken bijlange niet genoeg goud in hun bezit om te voldoen aan de leveringsvoorwaarden die in de futures zijn gestipuleerd. Maar, dat hoeft ook niet: de meerderheid van de kopers van futures zijn, zoals eerder gezegd, speculanten die er vooral, op uit zijn om een papieren meerwaarde te boeken en geen oog hebben voor de intrinsieke waarde van goudstaven op zich.

Dan wordt het ook duidelijk waar de illegale karaktertrek zich bevindt: de bullion banks hebben toegang tot alle posities van alle beleggers – wat goud betreft toch. Als de prijs van goud te hoog wordt, overspoelen ze de Comex met naakte shortposities

Lees verder via Freedom Bytes Economie.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zelfs het simpele voetbal is corrupt, overigens valt er over UEFA ook wat aan te merken : UEFA stelt onderzoek in naar AS Roma, Liverpool en AS Monaco

En iedereen geloofd het: ‘Geld foute declaraties terug naar verzekerde’