in , ,

De leugens van het CBS: Inkomen huishoudens met maar liefst 2.1% gestegen

Het CBS stelt dat ‘huishoudens‘ hun inkomen het afgelopen jaar met maar liefst 2.1% zagen stijgen.

Dat is de grootste stijging in veertien jaar. Goed nieuws dus? Of niet? Ik vind het altijd erg vervelend om bij dat soort ‘Hiep, Hiep, Hoera!‘ berichten degene te zijn die op de rem gaat staan. Temeer daar we het in Nederland, gemiddeld, zeker niet slecht hebben! Maar er is ruimte voor ‘kritische kanttekeningen‘ bij het opgeroepen beeld. Sterker nog, het bericht komt op mij over als een poging om de ‘beeldvorming‘ over de stand van onze nationale economie in positieve zin bij te buigen, en niet als een integere weergave van de actualiteit.

Om de juistheid van het cijfer van het CBS te doorgronden, moet je het volledige model tegen het licht houden, en de gebruikte parameters toetsen. Dat gaat mij te ver. En nogmaals, dit is geen klacht, omdat we het zo ontzettend slecht hebben in ons land. Maar als ik lees dat u, met uw ‘huishouden‘, meer te besteden had, omdat er meer mensen aan het werk waren, terwijl er tegelijk meer mensen in de zitten dan ooit, en u minder kwijt was aan ‘pensioenpremie‘, terwijl jongeren langer bij hun ouders blijven wonen, omdat ze geen passende woonruimte kunnen vinden, begrijpt een kind dat het CBS het hier heeft over een ‘Sigaar uit eigen Doos‘.

Daarom kiest het CBS ook voor ‘huishoudens‘. Een huis vol jong volwassen, thuiswonende kinderen die na hun studie slechts ‘part-time‘ of ‘uitzendbanen‘ weten te scoren, zijn een geweldige opsteker voor het inkomen van dat ‘huishouden‘. Iemand die, met een aanvullende bijstandsuitkering ergens een ‘part-time‘ baan scoort, is ‘op papier‘ beter af. Totdat je er achter komt dat de reiskosten niet vergoed worden, en er van je wordt verwacht dat je ‘representatief‘ tevoorschijn komt in je ‘sprokkelbaan‘, terwijl je ook nog geld kwijt bent voor het onderhouden van de administratie en contacten die de uitkeringsinstantie van je eisen.

De ergste klap in je gezicht, is die lagere pensioenpremie. Want die geeft je nu meer inkomen, en straks fors minder pensioen. Of liever: Geen pensioen, omdat je gedwongen wordt door te werken. En wie profiteert daar vooral van? De overheid, want die zag de belastingopbrengsten flink toenemen.

Als je met meer mensen in één huis gaat wonen, en geen pensioenpremie meer betaalt, heb je meer te besteden. Dat eerste kan in veel gevallen geen kwaad, waar ‘babyboomers‘ in een royaal bemeten villa in Laren of Aerdenhout wonen. En dat hun kinderen dan minder pensioen krijgen, maar wel een comfortabele erfenis in het vizier hebben, zorgt daar ook niet direct voor gaten in de begroting. Maar er zijn ook Nederlanders die geen ouders hebben die in Laren of Aerdenhout wonen, en als enige erfenis uit kunnen kijken naar het Ikea-interieur van hun ouders, en openstaande vorderingen van de leveranciers van elektra, gas en ‘kabel‘, en een ‘huurachterstand‘. Omdat de afgelopen veertien jaar de ‘besteedbare inkomens‘ niet stegen, maar daalden. Terwijl de overheid afhaakte, en allerlei ‘diensten‘ overhevelde naar instanties die de burger daar fors voor lieten dokken. Met als resultaat dat uw ‘marktwaardedramatisch daalde.

Daarnaast hebben de interventies waar die de overheid wél geld voor had, zoals het redden van banken en de aandelenmarkten, via ‘gratis geld‘ (voor de banken), ervoor gezorgd dat die overheid op zoek moest naar meer belastingopbrengst. Uw pensioen, dus. En de ‘huishoudens‘ die het daar van moeten hebben, hebben in meerderheid zéker niet bijgedragen aan die stijging die het CBS ziet. En met het beleid van ‘NIRP‘ (negatieve ) waar de overheden in de westerse, kapitalistische wereld nu op inzetten, wordt het perspectief er ook langs die weg niet beter op! Uw ‘pensioen-spaarpotje‘ is niet veilig voor mensen die dagelijks hun tijd verdoen met het ‘doorrekenen‘ van uw inkomen, en andere economische variabelen die dienen om het beleid van de overheid te verkopen. En ik heb het al vaker gezegd: Investeren in instituten die geen producten maken, of verkopen, of transporteren, met ‘meerwaarde‘, is zonde van het geld. Werkverschaffing. Theater. Bezigheidstherapie. En als het bedrog wordt, is de lol er helemaal af.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het militaire kattenluikje van het Associatieverdrag met Oekraïne

Multinationals profiteren, Oekraïne verliest met het associatieakkoord