in , ,

De maan bevindt zich inderdaad in de atmosfeer van de aarde, ‘complot’ bevestigd

spirit111 / Pixabay

Russisch Ruimteonderzoeksinstituut heeft de gegevens van 20 jaar geleden onderzocht om tot een verbazingwekkende nieuwe conclusie te komen. De mens is dus nog nooit buiten de atmosfeer van de aarde geweest.

  • Waarnemingen van ruimtevaartuig SOHO meer dan 20 jaar geleden leidden tot een nieuwe ontdekking.
  • De aarde heeft een waterstofomhulsel als onderdeel van haar buitenste atmosfeer, de geocorona genaamd .
  • De geocorona strekt zich ver voorbij de maan uit en onthult een studie.

We zijn meer met de maan verbonden dan we ons realiseerden.  blijkt dat het buitenste deel van de atmosfeer van de aarde aanzienlijk voorbij de baan van de maan reikt. In feite gaat het zo ver als tweemaal de afstand tot de maan.

Deze ontdekking is een product van observaties van  Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) – een ruimtevaartuig dat in 1995 werd gelanceerd om de zon te bestuderen, door de European Agency (ESA) en de NASA.

Metingen van meer dan 20 jaar geleden door SOHO kregen een frisse blik in een nieuwe studie, die tot opmerkelijke conclusies kwam. Wat de gegevens toonden, is dat de geocorona, een waterstofomhulsel dat zich rond onze planeet wikkelt, zich uitstrekt tot 630.000 km (391.464 mijl) ervan verwijderd. Deze afstand is 50 keer de diameter van de aarde.


Geocorona van de aarde vanaf de maan.
Een ultraviolet beeld genomen in 1972 met een bediend door Apollo 16 astronauten op de maan.
Bron afbeelding: European Agency

Igor Baliukin van het Russische Ruimteonderzoeksinstituut, de hoofdauteur van de studie over dit onderwerp, legde uit dat “de maan door de atmosfeer van de aarde vliegt”.

De geocorona verschijnt waar de atmosfeer van de planeet in contact komt met de ruimte. Het is in wezen een wolk van waterstofatomen. Tussen 1996 en 1998 was SWAN , een instrument aan boord van het SOHO-ruimtevaartuig, in staat om zijn sensoren te gebruiken om de waterstofhandtekeningen te volgen, en zo de randen van de geocorona te bepalen.

“Gegevens die vele jaren geleden zijn gearchiveerd, kunnen vaak worden gebruikt voor nieuwe wetenschap”, zegt Bernhard Fleck, een wetenschapsbeoefenaar in het SOHO van het Europees ruimteagentschap.

“Deze ontdekking benadrukt de waarde van gegevens die meer dan 20 jaar geleden zijn verzameld en de uitzonderlijke prestaties van SOHO.”

De omvang van de geocorona van de aarde. Bron afbeelding: ESA

Lees verder bij de bron: Big Think

Hoe gingen we dan door de Van Allen Belt heen? Nou, zo dus:

We moeten het maar geloven…

https://www.youtube.com/watch?v=PyaTDBfnIn4


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ongelijkheid woekert voort: Gemeente mag uitkering niet korten bij werkweigering om moskeebezoek

Veganistisch rolmodel komt erachter dat Vegan niet zo gezond is, ontslag bij eigen bedrijf en fans woest