in

De macht van zorgverzekeraars

In 2013 viel te lezen :

Als het aan het ministerie ligt, bepaalt de zorgverzekeraar in de toekomst van welke hulpverlener de behandeling betaald wordt.

Als bijvoorbeeld een tandarts geen contract heeft met een bepaalde verzekeraar, moeten patiënten van de desbetreffende verzekeraar hun eigen behandeling betalen of een andere tandarts zoeken.

De afgelopen tijd verzamelden zorgverleners 95.000 handtekeningen van patiënten en collega’s. Deze zijn gebundeld in een petitie en dinsdagmiddag aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid.(bron)

We zijn nu een jaartje verder:

Aantal artsen met uitkering in 2 jaar met 80 procent gestegen

Terwijl banen voor artsen opnieuw schaarser worden, stijgt het aantal dokters met een WW-uitkering, dat meldt het vaktijdschrift Medisch Contact. Mogelijke oorzaak is de financiële onzekerheid bij veel ziekenhuizen.
Het vakblad schrijft op basis van UWV-cijfers dat in maart 327 ziekenhuisspecialisten, huisartsen en basisartsen een werkloosheidsuitkering ontvingen. Wat, vergeleken met twee jaar geleden, neerkomt op een stijging van 80 procent.

Vooral het aantal medisch specialisten met een uitkering is opvallend hoog: 168.
Een stijging van 66 procent ten opzichte van twee jaar geleden. (bron)

En dan nog in die tussentijd zijn de vergoedingen voor zorg drastisch gesnoeid, specialisten en huisartsen die je doorverwijzen naar een andere specialist waarbij je zelf eerst moet achterhalen of die wel een contract heeft met jouw verplichte zorg verzekeraar. Doe je dat niet en volg je gewoon de doorverwijzingen kan het zomaar gebeuren dat je aan het eind van de rit gezond bent maar straatarm/failliet.

Laten we bijvoorbeeld nog eens de SEH (spoed eisende hulp) erbij pakken, die verdwijnen ook als sneeuw voor de zon.
Google maar even mee.

Dan hebben we ook nog de incompetente bestuurders van ziekenhuizen derivaten :

Uit het onderzoek van BDO blijkt dat 87 ziekenhuizen derivaten contracten hebben gesloten. In totaal bezitten 34 ziekenhuizen derivaten die nu een negatieve marktwaarde hebben. De totale marktwaarde van de derivaten is 2,6 miljard euro.(bron)

Kortom de burger zit opgescheept met een verplichte zorgverzekering, de volksvertegenwoordigers hebben het land overgeleverd aan verzekeraars en bankiers. De  van de verzekering gaat elk jaar omhoog maar daarbij de eigen bijdrage ook.
Daarbij kan het zomaar gebeuren in deze gemaakte economische crisis dat u uw baan kwijtraakt en de even niet kunt betalen, daar is ook aan gedacht. U wordt verplicht om te betalen met een boete van 30% :

Uw zorgverzekeraar meldt u na 6 maanden betalingsachterstand aan als wanbetaler bij het Zorginstituut Nederland. Vanaf dat moment betaalt u geen zorgpremie meer aan uw zorgverzekeraar. U blijft wel verzekerd voor de basisverzekering bij uw eigen zorgverzekeraar. Heeft u ook een aanvullende verzekering? Dan kan de zorgverzekeraar die beëindigen.

Hogere betalen

Bent u aangemeld als wanbetaler bij het Zorginstituut Nederland? Dan betaalt u een hogere premie (bestuursrechtelijke premie). De hoogte bedraagt 130% van de standaardpremie. Dit geldt ook voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau.
Bent u het hiermee oneens? Dan moet u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Bestuursrechtelijke betalen

Uw werkgever, uitkeringsinstantie of pensioeninstantie houdt de in op uw loon, uitkering of en betaalt daarmee het Zorginstituut Nederland. Heeft u geen (regelmatige) inkomsten? Of is uw inkomen te laag om de te kunnen inhouden? Dan ontvangt u maandelijks een acceptgiro van het CJIB. U moet dan zelf de premie overmaken.(bron)

Kortom het wordt tijd dat de burger zich gaat laten horen bij hun volksvertegenwoordiging.
Uit zichzelf zal niets veranderen neem Minister Schippers :

Alle deurwaarders gaan dit jaar opnieuw kijken of wanbetalers in de zorg niet toch kunnen betalen. Minister Schippers kondigt deze massale actie aan in een brief aan de Kamer.(bron)

Hier nog zo’n heerlijk stukje logica :

Wanbetalers die zes maanden niet betalen aan hun verzekeraar, betalen een extra hoge premie aan het CVZ, tot ze weer schuldenvrij zijn.

Kortom uw overheid geeft de verzekeraar alle ruimte om zoals ik het toch beetje zie af te persen, als we nu eens nog logischer over nadenken kunnen we gewoon stellen dat Nederland compleet afgebroken wordt/al is in een paar jaar tijd in een in scene gezette economische crisis.

http://urubin.com/het-crisis-complot/

En nog wat leesvoer hier :

http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/01/economische-crisis-de-politici-hebben-ons-verraden-en-verkocht/

Zorgverzekeraars gebruiken ’trucjes’

Uit het onderzoek kwam naar voren dat sommige zorgverzekeraars drempels opwerpen voor consumenten die niet tot een bepaalde doelgroep behoren.

Zij konden een polis alleen afsluiten door te bellen of een schriftelijk verzoek in te dienen terwijl de doelgroep zich via de website kon inschrijven.(bron)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vrijdag komt moordenaar Pim Fortuyn na 12 jaar vrij

Gentech-soja bevat glyphosaat en lagere voedingswaarde