in ,

De massaal afstervende koraal van de Great Barrier Reef wegens klimaatopwarming? Ook onzin

lpittman / Pixabay

Wetenschappers hebben ontdekt dat het koraal van het Australische Great Barrier Reef niet alleen zichzelf kan herstellen van verbleking, maar daarna ook beter bestand is tegen klimaatverandering en vervuiling.

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd door het online natuurplatform Nature Climate Change, spitst zich toe op het koraal van het grootste koraalrif ter wereld, voor de noordoostelijke kust van Australië.

In de afgelopen twee decennia heeft naar schatting bijna 93 procent van het Great Barrier Reef last gehad van verbleking.

Het koraal dat de grote verbleking van 2016 en 2017 overleefde, blijkt nu echter meer resistent tegen veranderende weers- en leefomstandigheden.

Lees verder bij de bron: NU.nl

We noemen dit in mensentaal evolutie als ik me niet vergis. Ben ik nu ook wetenschapper?

Natuurlijk is er wat doodgegaan! Zo is het met de mensen niet anders geweest met allerlei ziektes, plagen, virussen en weet ik wat niet meer.

Ik kan mij nog steeds niet voorstellen dat de temperatuur altijd gelijk was en nu plotseling niet meer. En dat door jawel CO2 de verandering dramatisch versneld en dit terwijl er gewoon meetgegevens beschikbaar zijn die je kunt raadplegen totaal het tegenovergestelde weergeeft dan wat voorgehouden wordt.

Durf er vergif op in te nemen dat er ook eerder warmere perioden zijn geweest en het koraal ook daarvan is hersteld. We spreken hier over cycli van vele miljoenen jaren. Natuurlijk zijn er warme perioden geweest, en natuurlijk is het koraal toen afgestorven, en natuurlijk is het koraal ook weer hersteld.

Natuurlijk liepen er ooit ook dinosaurussen over Nederland, als Nederland toen überhaupt al bestond en niet onder water lag. En hadden we foto’s (oh bestond nog niet) van palmbomen aan het strand van Bloemendaal.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“energietransitie” snapt u het? EnBW moet 4 nieuwe olie- en gas centrales bouwen ter vervanging van 1 kerncentrale

RAF Typhoons kozen vandaag in “quick reaction alert” het VK luchtruim in reactie op ‘ongeïdentificeerd vliegtuig’, ze vonden niets