in , , ,

De MH17 blamage van Rutte: Nabestaanden MH17 doen beroep op EU

Nabestaanden van MH17-slachtoffers vragen de om hulp bij het loskrijgen van meer informatie over de vliegramp in . Ze willen dat -buitenlandchef Federica Mogherini druk uitoefent om onder meer ontbrekende radar- en satellietbeelden boven tafel te krijgen.

De nabestaanden schrijven in een brief aan Mogherini dat , Oekraïne en de Verenigde Staten het tot dusver hebben nagelaten ,,alle relevante gegevens” vrij te geven. Premier Mark heeft in hun ogen beperkte ruimte om op te treden, omdat hij het strafrechtelijk onderzoek niet kan doorkruisen.

Families van de slachtoffers hopen dat de EU wel een rol kan spelen bij het verkrijgen van de informatie. Ze benadrukken in de brief dat er in hun ogen een verschil is tussen het doorkruisen van het onderzoek en het zorgen dat alle betrokken landen voldoende meewerken.

De brief is verstuurd namens families van slachtoffers uit , andere Europese landen en . De nabestaanden hopen dat de ontbrekende radar- en satellietbeelden meer licht kunnen werpen op de toedracht van de ramp.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoera?! : ‘TTIP-onderhandelingen feitelijk mislukt’

Creatief met cijfers: Duitse economie gegroeid dankzij vluchtelingen