in , , ,

De mondiaal verborgen armoede van 1,5 miljoen huishoudens: Meer dan 1 op de 5 heeft geldproblemen

geralt / Pixabay

Maar liefst 21% van de huishoudens heeft problemen om alle rekeningen op tijd te betalen. Dat zijn maar liefst 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens.

Van hen heeft de helft ernstige problemen, wat betekent dat zij rekeningen te laat betalen, aanmaningen ontvangen of afbetalingsregelingen moeten treffen.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud. Het instituut maakt zich ernstige zorgen om het deel van de mensen met ernstige problemen, ongeveer een derde, dat helemaal geen hulp krijgt met de geldproblemen.

Eén op de drie ondervraagden betaalde het afgelopen jaar wel eens een rekening te laat. Meestal was dit de zorgverzekering (29%), gevolgd door de energierekening (19%) en de huur/ (19%).

Vooral jongeren tot 35 jaar, houders, alleenstaanden en – gek genoeg – hogere inkomensgroepen hebben vaak betalingsproblemen.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GroenLinkse Amsterdam gaat op miljoenen kostende groene tour: alle grasvelden worden vervangen door plastic kunstgras

Weer een “complot” bevestigd: de terraforming van planeet Aarde staat gepland voor lente 2019