in , ,

De Monitor schrijft zich in op woonadres Plasterk, die zich een slecht verliezer toont

Voor het programma De Monitor houdt Van de Keuken zich al langer bezig met de problematiek rond de Basisregistratie Personen (BRP), het registratiesysteem van gemeenten, waarin de woonadressen en andere persoonlijke gegevens van burgers worden bijgehouden. Veel burgers komen in de problemen omdat onbekenden zich ­inschrijven op hun huisadres. Ze lopen toeslagen mis, doordat de hen koppelt aan de spookbewoners en hun inkomens bij elkaar optelt.

Om te bewijzen dat het kinderspel is om je op een adres in te schrijven zonder dat je er woont, probeerde journalist Van de Keuken zich in te schrijven op het Amsterdamse woonadres van minister Plasterk, die verantwoordelijk is voor het BRP en dat lukte, zonder aanlevering van bewijsstukken zoals een huur­contract.

De gemeente liet in een reactie aan De Monitor weten dat er geen toestemmingsverklaring nodig is omdat Van de Keuken in de verhuisaangifte online heeft verklaard in het bezit te zijn van een huurcontract. Er zou geen directe aanleiding zijn geweest om het huurcontract op te vragen. Plasterk zegt tegen het ANP de actie ‘ongepast’ te vinden. Inhoudelijk wilde hij niet op de zaak ingaan, ‘omdat ik het een aanfluiting vind’.

Alles bij de bron; Parool

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Zou dit bij u gebeuren, met alle gevolgen van dien zoals strafkorting op toeslagen e.d.

Photo by Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Een aanfluiting? Dat is eerder hoe makkelijk het is om je zonder bewijs in te schrijven. Nu hij het slachtoffer is, wordt ie boos. Wat een stelletje losers zijn die politici toch.

Minister creëert schijnzekerheid met jodiumpillen voor 2,5 miljoen Nederlanders

Kamikaze ECB, wat te doen met een heroïneverslaafde die richting zijn down gaat?