in , ,

De Nederlandse Politiestaat: 21000 mensen in cel wegens niet betalen (kleine)boete

Vorig jaar zijn 21 duizend mensen in de cel belandt omdat ze hun boete niet hebben betaald. Oftewel 21 duizend mensen welke onschuldig in de cel zijn gegooid. Daarnaast blijkt uit documenten dat er maar liefst 140 duizend keer een verzoek van de officier van Justitie is gekomen om iemand te mogen op sluiten wegens het niet betalen van boetes. Wat opvallend is dat we hier in de media zeer weinig over gelezen hebben. Hier een daar een copy/paste artikel 1:1 gekopieerd van het ANP. Verder amper . Wat de vraag met zich meebrengt hoe het kan dat media wel uitgebreid over de vrijheid van meningsuiting in Saudie-Arabie kunnen berichtten, maar 21.000 onschuldige landgenoten welke in de cel zijn beland blijkbaar niet ernstig genoeg is.

En wat is de retoriek van de om dergelijk beleid goed te praten? Men zegt dat er hardnekkige criminelen  zijn die willens of wetens niet willen betalen. Dat klopt. Voor dergelijke gevallen zou het ook prima zijn. Maar het punt is, dat er extreme voorbeelden worden genoemd om het beleid te rechtvaardigen. Voorbeelden die een kleine minderheid raken voor wie dit beleid bedoelt is. De realiteit is dat het ook mensen treft welke bijvoorbeeld bewust of onbewust door rood licht zijn gereden. Zelfs al is het bewust geweest, door rood licht rijden kan nóóit een reden zijn om in een gevangenis te belanden. Daar is geen reden of excuus voor.

De vraag is wat erger is, opgesloten worden omdat je wat hebt gezegd wat een overheid niet bevalt of gegijzeld worden omdat je een boete niet betaald. Wat eigenlijk in Nederland synoniem staat voor het spekken van de schatkist. Aangezien het een publiek geheim is dat de hoogte van boetes buitenproportioneel is en niks meer met verkeersveiligheid te maken heeft. Hoe kan het dat media over buitenlandse problematiek uitgebreid verslag doen maar Nederlandse problematiek amper aandacht krijgt?

Laatst genoemde vraag is belangrijk, omdat het rechtstreeks verband heeft met de huidige praktijken van de overheid. Het vergaren van nieuws en op de hoogte zijn van misstanden in de politiek en het overheidsapparaat zijn één van de weinige midellen welke in een  beschikbaar zijn om de overheid te corrigeren. Maar tegenwoordig maken we het de overheid wel érg makkelijk. Hoe kan iemand kritiek over beleid hebben als het er amper wat van af weet? Veel media zijn gedegradeerd tot spreekbuis van overheidsbeleid.

Het resultaat is dat het overheidsapparaat meer en meer trekjes krijgt van een politiestaat. Met als reden dat er amper tegengas is bij fout overheidsbeleid. en zijn kompanen laten ons dag in dag uit puur en alleen zeuren over , vluchtelingen en immigranten. Ook een probleem, maar níet het enige probleem. Zolang het over het buitenland gaat zien we élke dag politici mondig over oplossingen praten. Maar welke politici of woordvoerder heeft ooit uitleg gegeven over de lachwekkende boete systeem in Nederland of het niet werkende zorgstelsel? Zelfs niet over  het schrappen van de ? Zolang er ook maar één Nederlander hier wegens fout overheidsbeleid onschuldig in de gevangenis vast zit is het uitgebreid verslag doen van buitenlandse problematiek onrechtvaardig en naïef.

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eisso Post
5 jaren geleden

Wat een onzin. Vroeger had ik vaak weinig geld en veel tijd en ging ik regelmatig een dag zitten ipv mijn boete te betalen. Met politiestaat heeft dat niks te maken.

Harry
Antwoord aan  Eisso Post
5 jaren geleden

Tegenwoordig betaal he je boeten niet meer met zitten, maar kost het gewoon tijd en kun je de boete alsnog betalen…

Tommy
5 jaren geleden

Mensen opsluiten kost alleen maar meer geld

.david vsn ulfen
5 jaren geleden
Kees de Groot
5 jaren geleden

“Leon Bernard Madoff”. was een prachtig voorbeeld van ouwe jongens. Deze Leon had €65 miljard bij elkaar geritseld. Hij had ca. €150.= miljard in de roulatie. Dit kon allemaal -bij Leon Bernie Madoff, want Leon had z’n vrienden binnen de FED en de CEC in de VS.

Piere
Antwoord aan  Kees de Groot
5 jaren geleden

Nederland is al lang geen rechtstaat meer. Bij de Rechtbank hebben ze lak aan feitelijkheden -sjoemelen ze en het “Principe Trias” Is ook niets mer van over

Chris
5 jaren geleden

Kromme verbanden… Je krijgt de boete omdat je door rood rijdt. De gevangenisstraf krig je voor wanbetalen. Anders zou niemand zijn boete betalen als er geen sancties aanvast zitten.

Ger
Antwoord aan  Chris
5 jaren geleden

Het CJIB doet ook aan Markt. Boetebeleid is ook bij het CJIB een verdienmodel geworden. Dit geld gaat naar de redding van de Eu. Er is bij het CJIB geen sprake van recht. En wie nog in een rechtstaat gelooft slaapt al een tijdje. Ook het “Trias principe” is in Nederland reeds eerder afgeschaft. Democratie en Rechtstaat moeten in Europa opnieuw uitgevonden worden. Rechterlijke ambtenaren kan je ook niet meer serieus nemen =hun hobby is burgers in een gigantische administratieve puinhoop te storten -zoals onnodige procedures en woordspelingen te gebruiken= en dit alles onder rege; “Democratie & Rechtstaat” Oplichters zijn het. Er gaan Tonnen papier door het relevante Ministerie van Justitie om burgers aan hert lijntje te houden- en niemand zegt wat.. Zelfs Rechters liegen de bende bij elkaar zodat relevante wetgeving aangepast moet worden -op straffe van overplaatsing Rechters

len
Antwoord aan  Ger
3 jaren geleden

geheeljuist. Recht erkt niret

5 jaren geleden

ik mag als nederlander al vanaf 3 januari 2013 geen aangifte doen aangezien ik me in mijn eigen woning na te zijn vrijgesproken door rechtbank almelo omdat ik diegene die mij opzettelijk ten tijde 2 maal heeft aangereden met een transporter busje van v.w.me moet laten bedreigen door de wijkagent want die heeft wel een knokploegje om mij een lesje te leren ..en daarna werd ik weer 2 maal door diezelfde persoon weer aangereden en de 5de staat ook al op de agenda dus ik en politie nee dat gaat hem niet worden …

douwebeerda
5 jaren geleden

De overheid is en blijft een heersende klasse oftewel een maffia waarvan de mensen geloven dat het gerechtvaardigd is dat ze bestaan. Zo lang mensen nog in een legitieme heersende klasse geloven scheppen ze hun hun eigen slavernij. De straffen illustreren dat nog eens prachtig.

In deze vrij beschikbaar gesteld pdf kunnen mensen hun eigen waarde weer leren kennen en de mythe van een legitieme heersende klasse leren doorprikken.
http://achterdesamenleving.nl/wp-content/uploads/2014/10/Het_Einde_van_al_het_Kwaad_Eindversie_03.pdf

5 jaren geleden

Als je , ik noem maar wat. Een uitkering hebt, en je krijgt een bekeuring van 390 euro dan is dat geen wanbetalen. Dan is dat overmacht.. Als je dan de cel in moet uiteindelijk zit je 30 dagen in hechtenis à €200,- per dag.. Als je het over krom wilt hebben

Demiurg
3 jaren geleden

Nederland handelt in strijd met het EVRM verdrag- en het 4e protocol van dit verdrag
. Nederlandse rechters zijn ook klootzakken – dit ,moeten
.
4e protocol EVRM,

ARTIKEL 1
Verbod van vrijheidsbeneming wegens schulden
Aan niemand mag zijn vrijheid worden ontnomen op de enkele
grond dat hij niet in staat is een contractuele verplichting na te ze wetten

Vz
3 jaren geleden

Boetes is een verdienmodel van de staat. STELEN dus

frits
3 jaren geleden

aan de uitslagen van sport wedstrijden kan je afleiden hoe slecht het gesteld met ons land

Theo
2 jaren geleden

Het absurde hoge boetebeleid ‘is een verdienmodel- de gelden gaan direkt door naar Brussel

Ondertussen in Limburg: Al 76 gezinnen dakloos

‘Wij proberen het vluchtelingenprobleem te bestrijden voordat ze onze vrouwen berijden!’