in , , ,

De NOS bedondert de boel weer eens, armoede neemt al veel langer toe dan 4 jaar!

De NOS schrijft het volgende:

Voor het eerst in vier jaar is het aantal huishoudens met een laag inkomen – en daarmee een risico op – weer gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het betrof in 2017 599.000 huishoudens, 27.000 meer dan een jaar eerder. Het aantal komt neer op 8,2 procent van alle huishoudens.

Ruim een derde van die stijging komt voor rekening van vooral Syrische vluchtelingen. Zij komen na het ontvangen van een verblijfsvergunning vaak in de . In totaal heeft bijna 53 procent van de vluchtelingenhuishoudens een laag inkomen.

Over de overige groep huishoudens die onder de armoedegrens terechtgekomen is, is volgens het CBS weinig te zeggen. Die groep mensen loopt te ver uiteen om eenduidig te duiden.

Wat is de lage-inkomensgrens?

De lage-inkomensgrens is de grens waaronder er een risico is op armoede.
Voor alleenstaanden is dit voor 2017 vastgesteld op 1040 per maand, voor een alleenstaande ouder is dat 1380 per maand en voor een paar met kinderen 1960 .

Ook het aandeel huishoudens dat langdurig onder de lage-inkomensgrens moet leven, is gestegen, van 3,2 tot 3,3 procent van alle huishoudens. Dit heeft ermee te maken dat meer huishoudens afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.

Het CBS wijst erop dat een deel van de huishoudens die door de het inkomen zagen dalen, daar niet meer bovenop is gekomen.

Lees verder bij de bron: NOS

We pakken even de cijfers erbij van het CBS en voila een ander beeld.

Ik mag aannemen dat u een statistiek kunt lezen, 2011 t/m 2016 schets ‘n ander beeld… (helaas werkte 2013 niet, dan verdween het hele beeld). Het loopt dus al langer dan die 4 jaar op, vooral de niet-westers statistieken. Vergeet het dus maar dat de aanwas van ons gaan verdienen zoals de politiek ons voorhoud.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
 1. Wanneer gaan we eens schuldverminderings maatregelen sponseren?
  In plaats van dat we gerechtsdeurwaarders blijven sponseren die zelfs na jaren het nog niet weten wat ze doen…
  Ter vergelijking een bank c.q. hypotheek verstrekker weet het binnen “5 minuten”.

  Dus zoek meer sponsers voor gerechtsdeurwaarders,.. ?

 2. Eind van het jaar heb ik 10 jaar pensioen, aow met een klein klein pensioentje. Twee maandene terug zocht ik uit waarom ik de laatste tijd elke maand bijna geen vrije besteding heb, bijv.voor de trein (bezoek kleinkinderen), of eindelijk eens iets vervangends in m’n garderobe (hoognodig), dat soort gewone noodzakelijke dingen.
  Ik vond uit dat m’n huidig bruto pensioen 13 euro per jaar hoger is dan bij het begin in 2008, en dat m’n netto inkomsten per Maand ! 13 euro minder is.
  Wanneer ik dan denk aan alle prijsstijgingen in deze 10 jaar, en wat voor 2019 op stapel staat snap ik dat ik (net als bijna ale nederlanders) gewoon uitgeknepen wordt, uitgeperst tot op het bot.
  Hoog tijd voor een andere bestuurs cultuur.

 3. d/t is echt moelijk hè. de NOS bedondert. Dat is op zich geen nieuws. De NOS is staatstelevisie en zegt wat de regering wil anders lopen ze kans geen subsidie van de belastingbetaler meer te krijgen. Bananenrepubliek Nederland is allang een feit.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Minister Wiebes kreeg les over de effecten van zijn beleid (nihil) en de kosten ervan (absurd hoog)

blank

Zeg OM en Justitie, nu gaan jullie echt te ver met discrimineren!