in , , ,

De NOS bedondert de boel weer eens, armoede neemt al veel langer toe dan 4 jaar!

De NOS schrijft het volgende:

Voor het eerst in vier jaar is het aantal huishoudens met een laag inkomen – en daarmee een risico op armoede – weer gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het betrof in 2017 599.000 huishoudens, 27.000 meer dan een jaar eerder. Het aantal komt neer op 8,2 procent van alle huishoudens.

Ruim een derde van die stijging komt voor rekening van vooral Syrische vluchtelingen. Zij komen na het ontvangen van een verblijfsvergunning vaak in de bijstand. In totaal heeft bijna 53 procent van de vluchtelingenhuishoudens een laag inkomen.

Over de overige groep huishoudens die onder de armoedegrens terechtgekomen is, is volgens het CBS weinig te zeggen. Die groep mensen loopt te ver uiteen om eenduidig te duiden.

Wat is de lage-inkomensgrens?

De lage-inkomensgrens is de grens waaronder er een risico is op armoede.
Voor alleenstaanden is dit voor 2017 vastgesteld op 1040 euro per maand, voor een alleenstaande ouder is dat 1380 euro per maand en voor een paar met kinderen 1960 euro.

Ook het aandeel huishoudens dat langdurig onder de lage-inkomensgrens moet leven, is gestegen, van 3,2 tot 3,3 procent van alle huishoudens. Dit heeft ermee te maken dat meer huishoudens afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.

Het CBS wijst erop dat een deel van de huishoudens die door de crisis het inkomen zagen dalen, daar niet meer bovenop is gekomen.

Lees verder bij de bron: NOS

We pakken even de cijfers erbij van het CBS en voila een ander beeld.

Ik mag aannemen dat u een statistiek kunt lezen, 2011 t/m 2016 schets ’n ander beeld… (helaas werkte 2013 niet, dan verdween het hele beeld). Het loopt dus al langer dan die 4 jaar op, vooral de niet-westers statistieken. Vergeet het dus maar dat de aanwas van migranten ons pensioen gaan verdienen zoals de politiek ons voorhoud.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minister Wiebes kreeg les over de effecten van zijn beleid (nihil) en de kosten ervan (absurd hoog)

Zeg OM en Justitie, nu gaan jullie echt te ver met discrimineren!