in , , ,

De NS gaat je smartphone tracken

Okee mensen, niet schrikken. De NS gaat je tracken. Je hoeft dan geen OV-chipkaart in te checken, maar aan de hand van je reisgedrag krijg je gewoon later de rekening thuis. Service van de zaak.

Een studie naar nieuwe toekomstige betaalmethoden in het openbaar vervoer geeft als kansrijke optie aan dat smartphones van ov-gebruikers kunnen worden getracked waarna de reiziger later de rekening thuis krijgt. Of het bedrag wordt direct van je bankrekening afgeschreven, afhankelijk of je die optie hebt aangegeven. Overigens moet er wel nog worden gekeken naar de van de klanten.

De studie is onlangs verzonden naar de Tweede Kamer door staatssecretaris Mansveld. Er komen pilots aan die onder meer het inchecken met de bankpas mogelijk maken en het inchecken met de smartphone. Maar als optie staat ook vermeld het volgen van mobiele telefoons zonder dat er daadwerkelijk hoeft te worden in- en uitgecheckt. Plaatsbepaling moet dan zorgen voor accurate reisgegevens.

De smartphone moet niet alleen werken als plaatsbepaler, maar tevens verbonden zijn met een betaaldienst. Ook zou de smartphone eventueel kunnen worden gekoppeld aan een reisabonnement. Overigens: als er controle is moet de smartphone aan de conducteur worden getoond, die dan kan zien of er daadwerkelijk is betaald of kan worden betaald voor de reis.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by kuknauf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hitler was een aluhoedje: Why we hate Hitler

Idioot: Ex hedge-fondsmanager koopt rechten aids-medicijn en verhoogt prijs met 5.500 procent