in , ,

De ‘onoverkoombare’ doom-loop van de Europese banken

Met Deutsche Brothers Bank op de rug en Draghi weer terug op zijn uber-dovish, yield-curve-instortend alter-ego, vertelt Bloomberg’s Heather Burke hoe Europese banken gevangen zitten in een under-performance ‘doom-loop’.

Via Bloomberg,

Europese banken staan ​​klaar om in 2019 te presteren, dankzij structurele scheuren die goedkope waarderingen niet kunnen goedmaken.

De kredietverstrekkers van de regio zijn verwoest door record-lage rentetarieven en staatsschuldencrises. De aanvankelijke negatieve reactie van hun voorraden op een nieuwe ronde van leningen van de Europese – die naar verwachting minder gunstige voorwaarden hebben dan in het verleden – getuigt van de steun die ze nog steeds nodig hebben.

Natuurlijk, op het eerste gezicht lijken bankwaarderingen goedkoop, maar gezien de macro-achtergrond misschien niet goedkoop genoeg.

Geldschieters op de Stoxx 600 handelen tegen 0,74 geschatte prijs-to-book, ongeveer 11% korting op het 10-jarige gemiddelde. Dat is vergelijkbaar met een veelvoud van bijna 1,2 voor S & P 500-banken.

Italiaanse geldschieters zijn nog steeds goedkoper, dankzij slechte leningen en een overhang van politieke bezorgdheid in de nasleep van de begrotingssaga van vorig jaar. Ze hebben de grootste stapel zure schulden van de EU in handen, een van de redenen waarom ze een vooruitbetaling van 12 maanden hebben gedaan van minder dan 0,6.

Toegegeven, Europese banken kunnen sappige, stabiele dividenden bieden. De verhouding tussen hun twaalfmaands dividendrendement (5,8%) en dat van de Stoxx 600 als geheel (3,9%) is bijna het hoogste sinds 2016.

Toch zal hun winstgroei naar verwachting dit jaar stoppen. Verwacht wordt dat de EPS voor Stoxx 600-banken in 2019 volgens de gegevens van Bloomberg weinig zal veranderen, na een groei van bijna 5% vorig jaar.

Het grote probleem?

De economie van de vertraagt ​​opnieuw. De verlaging van de groeivooruitzichten van de ECB deze maand was een van de grootste in jaren, terwijl de Bundesbank een opleving van het eerste kwartaal in Duitsland opgaf terwijl de van de natie struikelde. Het is allemaal voorbereid op lage tarieven in de nabije toekomst.

Dat is de doom-lus  – vertragende groei en lage opbrengsten, een giftige combinatie voor banken. Totdat dat verandert, is er weinig kans dat hun inkomsten, waarderingen of aandelenprijzen verbeteren.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitgelekte nota Europese Commissie: Marrakesh-pact is toch bindend

Nederland kan legaal verder geplunderd worden: EU Raad en EP zijn akkoord met EU-WW regels