in ,

De oorlog tegen cash

Cash is king? Dan toch niet voor lang meer indien de ganse wereld de weg opgaat van China. Vanuit dat verre Oosten bereikt ons de boodschap dat ‘physical cash may soon become obsolete‘.

China accomodeert als tweede grootste economie ondertussen reusachtige digitale betaalplatformen. Zo is Tencent het vierde grootste internetbedrijf ter wereld. Alibaba stelt dan weer honderden miljoenen producten beschikbaar in meer dan 190 landen. Zeker is het aanvaarden van cash duurder qua verwerking, beveiliging en zo meer dan digitaal geld. Maar het heeft natuurlijk alles te maken met controle. Wie de geldstromen beheerst, beheerst in feite de aarde mét al haar bewoners.

Kijk zelf eens in uw portefeuille. Hoeveel of eerder: hoe weinig contant geld heeft u op dit moment nog in handen? Het 500 euro biljet wordt alvast niet meer herdrukt. Finland gebruikt de 1 en 2 eurocenten al heel lang niet meer. In de meeste Nederlandse winkels wordt sowieso afgerond naar 5 cent. De Europese Commissie onderzoekt trouwens de mogelijkheid dit in alle euro-naties door te voeren. In heel wat landen bestaan ook strenge limieten waarboven geen contant geld meer aanvaard wordt voor goederen en diensten. Op termijn zouden in principe ook zwart geld en valsmunterij kunnen verdwijnen.

Slachtoffers

Er bestaat zelfs een Nederlandse website die waroncash.nl heet. Opmerkzaam is een opiniestuk aldaar dat wijst op de eerste en grootste slachtoffers van de oorlog tegen contant geld. Zoals steeds betreft het de zwaksten in de maatschappij die het meest zullen lijden: ‘(…) vrijbuiters, vreemdelingen, vluchtelingen, dissidenten, drugsgebruikers, daklozen, schuldenaren en sociaal onaangepaste.’ Maar ja, daar wilden overheden toch al lang van af, niet? Als quantité négligeable. Terwijl de grote criminelen hier vast wel iets op zullen vinden…

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
demiurg
2 jaren geleden

politiek heeft alles uit handen gegeven
Volk grijpt de macht

Anna Lyse
2 jaren geleden

Het is de hoogste tijd dat de burgers de regering eens grondig gaan doorzoeken op verdachte zaken. En dat onderzoek mag niet gedaan worden door partijen die op een of andere wijze een binding hebben met de overheid.
De burgers zijn de werkgever van de overheid en zij mag verwachten dat de overheid haar werk zodanig doet dat burgers tevreden zijn. Maar meer nog: de burgers moeten de regering blind kunnen vertrouwen. En aan dat laatste mankeert de laatste 15 jaar heel erg veel !!! De burgers zijn al heel veel jaren niet tevreden over de overheid over met name de EU. En dat weet de overheid ook wel vandaar dat zij geen onderzoeken wil over de tevredenheid bij burgers. En de overheid wil ook geen referenda ….
Juist vandaag komt er bericht dat de regering info geheim houdt dat geld uit moslimstaten de islam in Nederland ondersteunen. Dit is niets minder dan landverraad !

De belastingdruk is zodanig hoog opgelopen dat mensen een fooi overhouden van hun harde werken. Op werkelijk alles zit belasting en het leven is geworden tot een betaald pretpark. Alhoewel je het wordt “pret” gerust weg mag laten. Van immigranten is bekend dat zij niet wensen te integreren … en dat leidt vroeger of later tot grote spanningen. Waarbij komt dat het aantal uitkeringen de pan uitstijgen. Pim Fortuyn becijferde al dat in 2001 80 miljard was uitgegeven aan allochtonen. Hoeveel zou het nu zijn? En kom niet aan met discriminatie! Geld dat door werkende burgers wordt opgebracht en als zij daar vragen over stellen dan heet dat discriminatie?

Ik heb geen vertrouwen in de NL regering …

Peet
Antwoord aan  Anna Lyse
2 jaren geleden

je bent nog veel te netjes teen dit schorum – “regering of overheid”.
-Je moet ze als : minder dan kakkerlakken en als moordenaars benaderen.

Einde ‘verplichte’ illegale Zorgverzekering

WhatsApp verhoogt minimumleeftijd gebruikers