in ,

De oorlog tegen cash

Cash is king? Dan toch niet voor lang meer indien de ganse wereld de weg opgaat van . Vanuit dat verre Oosten bereikt ons de boodschap dat ‘physical cash may soon become obsolete‘.

China accomodeert als tweede grootste ondertussen reusachtige digitale betaalplatformen. Zo is Tencent het vierde grootste internetbedrijf ter wereld. Alibaba stelt dan weer honderden miljoenen producten beschikbaar in meer dan 190 landen. Zeker is het aanvaarden van cash duurder qua verwerking, beveiliging en zo meer dan digitaal . Maar het heeft natuurlijk alles te maken met controle. Wie de geldstromen beheerst, beheerst in feite de aarde mét al haar bewoners.

War on cash

Kijk zelf eens in uw portefeuille. Hoeveel of eerder: hoe weinig contant geld heeft u op dit moment nog in handen? Het 500 euro biljet wordt alvast niet meer herdrukt. gebruikt de 1 en 2 eurocenten al heel lang niet meer. In de meeste Nederlandse winkels wordt sowieso afgerond naar 5 cent. De onderzoekt trouwens de mogelijkheid dit in alle -naties door te voeren. In heel wat landen bestaan ook strenge limieten waarboven geen contant geld meer aanvaard wordt voor goederen en diensten. Op termijn zouden in principe ook zwart geld en valsmunterij kunnen verdwijnen.

Slachtoffers

Er bestaat zelfs een Nederlandse website die waroncash.nl heet. Opmerkzaam is een opiniestuk aldaar dat wijst op de eerste en grootste slachtoffers van de oorlog tegen contant geld. Zoals steeds betreft het de zwaksten in de maatschappij die het meest zullen lijden: ‘(…) vrijbuiters, vreemdelingen, vluchtelingen, dissidenten, drugsgebruikers, daklozen, schuldenaren en sociaal onaangepaste.' Maar ja, daar wilden overheden toch al lang van af, niet? Als quantité négligeable. Terwijl de grote criminelen hier vast wel iets op zullen vinden…

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Einde ‘verplichte’ illegale Zorgverzekering

WhatsApp verhoogt minimumleeftijd gebruikers