in , ,

De overheid is het probleem en niet de oplossing

2513014001 c19342363c strange world

Steeds meer burgers lijken af te haken als het gaat om de berichtgeving over onze overheid en hun wilde capriolen. Het is te veel geworden. De stortvloed van negatief nieuws over al die poppetjes in Den Haag maakt dat de gemiddelde man of vrouw achteloos zijn schouders ophaalt. Er wordt niet meer opgekeken van een fraude zaakje hier of een grove dwaling daar. Leugens en bedrog lijken de standaard te zijn geworden voor de Tweede Kamerleden. Het gaat om de geloofwaardigheid en het imago, het voortbestaan van de macht van de partij en niet om verstandige beslissingen en het beste voor ons land. De burger is een verdienmodel en speelbal geworden en dienen enkel de belangen van de vriendjes van Den Haag.

 

Groningers zijn aan het lot overgelaten

De veiligheid van inwoners van de provincie Groningen speelde geen rol bij de besluitvorming over de winning van aardgas in hun provincie.

Dat blijkt uit het gepubliceerde rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Onze Overheid heeft al die jaren een dikke middelvinger opgestoken naar de mensen die door deze boringen met enorm veel schade te maken hebben gehad. Terwijl hun vriendjes van de olie- en gasbedrijven dikke winsten opstreken. Zo doen ze dat in Den Haag. En maar dwarsliggen voor onderzoeken, en maar tijd rekken middels procedures, protocollen en andere zelfverzonnen wetjes en regeltjes. En de mensen in Groningen? Zoek het maar uit.

Teeven – Opstelten

De bonnetjes-affaire, het o zo plotseling onverklaarbaar verdwenen telefoongesprek inzake de van corruptie verdachte Jos van Rey, de lijst met van misbruik verdachte mannen binnen de top van justitie, inclusief Joris Demmink, de “vergeten” bijbaantjes van Opstelten, de terecht verkregen ‘Big Brother Award’ voor de grove privacy schendingen van dit duo en ga zo maar door. Voordat we het vergeten, dit (voor de normale burger) gevaarlijke duo leidde met harde hand het Ministerie van Justitie en Veiligheid van een land! En wat doen de vriendjes in Den Haag? Na het gedwongen opstappen van Teeven omdat hij LOOG tegen het kabinet, benoemen ze hem een paar weken later gewoon weer als Tweede Kamerlid van een of ander departement…  En de burger? “Het gaat u geen donder aan op dit moment”

Griekenland

Het is ook gewoon te makkelijk om te liegen, zeker als het gaat om de economie. Een minister van Financiën kan zich namelijk enorm makkelijk verschuilen achter rekenkundige modellen en verwachtingen van de mondiale grote financiële instellingen. Niemand kan in de toekomst kijken, echter de economen in Den Haag schijnen met positieve verwachtingen toch altijd een zonnige toekomst te voorspellen.Wanneer na een tijdje  blijkt dat de voorspellingen niet kloppen, dan kun je dat zo heerlijk wegwuiven met het feit dat je inderdaad niet in de toekomst kan kijken. Of zoiets als:

dat zijn de woorden geweest van mijn voorganger, daar kan ik natuurlijk geen verantwoording voor nemen…

Mooi voorbeeld daarvan is het financiële debacle Griekenland. Minder mooi is dat niemand meer gelooft in het terugkrijgen van al die miljarden euro`s, met winst! Aldus Dijsselbloems voorganger Jan Kees de Jager (ook een dubieuze man overigens). Op naar een Grexit, daar schrijven we hier op Biflatie al jaren over.

ABN Amro

“Als we dit soort salarissen niet betalen verdwijnt al het talent naar het buitenland”, is een veelgehoord excuus voor de tonnen of soms miljoenen aan vergoedingen en bonussen bij de banken. Is dat zo? Bij mijn weten wordt het echte talent bij de diploma uitreikingen al weggekaapt door de grote namen en de rest blijft achter in de hoop op een baan bij een leuke bank of consultancy kantoor. Het ergste is nog wel de totale ontkoppeling met de realiteit met betrekking op dit soort salarissen en het toe-eigenen van deze gelden in totale arrogantie. Wederom, Dijsselbloem LOOG met die hele verontwaardigings-act van hem toen dit uitkwam.

De zorg

Totaal geruïneerd. Binnenkort waag ik er een artikel aan met leuke inside information, maar je hoeft niet diep te graven in het aanwezige nieuws om te beseffen dat de zorg is veranderd in Big Business voor de vriendjes van Den Haag. In deze huidige context is het dan ook niet raar dat ineens complete ziekenhuizen verdwijnen omdat ze failliet gaan. Sterker nog, volgens het BDO branchegroep Zorg, verkeert 20% van alle ziekenhuizen in zwaar weer. Uit het rapport blijkt verder dat vele bestuurders “niet zo goed op de hoogte zijn” van de eigen situatie en het funest blijkt te zijn als de Tweede Kamer besluit het gevreesde Macro BeheersingsInstrument (MBI) in te zetten.

Het MBI, waarmee overschrijdingen van het budgettair kader zorg (BKZ) kunnen worden teruggevorderd van de sector. Dit kan ervoor zorgen dat veel ziekenhuizen op korte termijn te maken krijgen met verliessituaties.

Het gaat allemaal geweldig in de Zorg, de vriendjes van Den Haag verdienen als de welbekende “bestuurder” tonnen de man, en Jan Modaal maar hogere premies betalen voor steeds minder dekking van de zorgpolis. Eigen risico is in de afgelopen jaren met honderden euro’s gestegen. Dat was 15 jaar geleden wel anders nietwaar? Toen er geen verzekeringsmaatschappijen waren die de dienst uitmaakten en flink verdienen aan zoiets als “zorg”..

Het aanstellen van ministers

Is er een minister opgestapt (omdat ie ergens anders meer kon verdienen, of vanwege een paar leugentjes teveel), geen probleem. The show must go on, dus wordt er uit de eigen gelederen het meest geschikte poppetje uit de kast getrokken en klaargestoomd voor zijn of haar nieuwe functie. Geen kritische denker of een door de bevolking gedragen nieuwe held, nee, het politieke circus moet doordenderen dus een kink in de kabel in de vorm van een “andersdenkende” is natuurlijk niet welkom. Dus wij moeten het doen met een Bert Koenders die ineens de Minister werd van Binnenlandse Zaken (direct na zijn studie werkzaam bij de PvdA, nog nooit langer dan een half uur een echt bedrijf van binnen gezien). Of met een Ard van der Steur, Minerva vriendje van Demmink en Opstelten. In Nederland is dat allemaal geen probleem meer. Zoals de Nederlandse burger totaal geen binding meer heeft met Den Haag, is het andersom nóg duidelijker zichtbaar.

Corruptie VVD

De VVD, de partij die samen met de PvdA ons land moet leiden, 17 miljoen mensen zo goed mogelijk laten samenleven, is corrupt tot op het bot. Identiteit (binnen) is gelijk aan imago (buiten), althans, zo zie ik het. Nou, dan kunnen we wel stellen dat de regeringspartij corrupt is en er alles aan doet om deze imagoschade zoveel mogelijk te beperken en de fraude gevalletjes onder het tapijt te houden. Het is geen geval op zich, van Mark Verheijen tot Jos van Reij, graaien, belangenverstrengelingen en gewoon keihard liegen, draaien en bedriegen, het is allemaal voorbij gekomen de afgelopen tijd en geen hond die er iets echt aan doet. Geen politicus in de Tweede Kamer die keihard stelt dat dit onacceptabel is en aangepakt moet worden. Nogmaals, deze partij moet een compleet land leiden, de leugen regeert. Ook binnen de PvdA gebeuren strafbare zaken. Op fraude en corruptie staan volgens het Wetboek van Strafrecht flinke straffen, maar die gelden alleen nog voor de burger tegenwoordig.

Privacy & boekhoudfraude

Moeten we het verder nog hebben over de zogenaamde “onderste steen” van Rutte, de inkrimping van onze privacy, over dat er tegenwoordig op elke hoek van de straat of snelweg een camera hangt, of die naheffing van Wiebes van vorig jaar toen een `foutje` ons  flink wat geld kostte, over de Staatsomroep en al dat journalistengespuis en hun belachelijke invulling aan de “Code voor de journalistiek”, over het totaal respectloos uitbuiten van illegalen ten faveure van de zeteltjes van de Partij. Nog zoiets, de zorgwekkende financiële situatie bij de Nederlandse gemeenten? Lees ook: Grootschalige boekhoudfraude bij gemeenten. De eindeloze enzovoorts zult u vast in de comments lezen hieronder. Ze lijken alles te verprutsen, wat doen ze goed?

Controlled opposition

En dan Wilders, neergezet als alternatief voor de zittende orde. Ook wel controlled opposition genoemd. Als hij het kabinet wil laten vallen zoals hij wel eens laat weten, dan hoeft hij de zaak Demmink maar een keer te noemen en kan hij de dag erna aan de slag. Maar dat doet hij niet. In deze Overheid zit geen oplossing. Daar zijn geen mensen te vinden die vanuit hun hart spreken, uit mededogen en uit passie. Geen wetenschappers of filosofen. Vrijwel geen mensen die belangeloos daar zitten met een open en oprechte houding. Als een politicus praat, hoor ik hem voorlezen wat er in is gestampt. Door een goedbetaalde mediacoach. Troosteloos, inhoudsloos en tactvol. Denkend aan de belangen van zijn vriendjes.

Lees verder via Biflatie.nl.

Photo by xJason.Rogersx cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
01

Journalist klust bij voor ABN Amro en noemt criticus bank een ‘snotneus’

6231160730 50a6bc21c2 banksters

Daar gaan we weer: Economen bezorgd over nieuw soort bufferkapitaal voor banken