in ,

De “paniek” van de NAVO en de zittende politiek

Steeds vaker komt het voor dat wij het woord paniek moeten gebruiken. Wij hebben de paniek van de NAVO leiders gezien als gevolg van de successen van de milities in Novorossia, en daarvoor was er de paniek over het oprukken van ISIS of IS in . Intussen is er binnen Nederland complete paniek uitgebroken over de jihadisten en hun activiteiten of reisplannen. Deze paniek kwam vooral in de afgelopen week aan de oppervlakte. In Huizen liet de regering twee gezinnen oppakken die volgens de AIVD van plan waren om naar te immigreren. Korte tijd later liet een de meeste van deze arrestanten weer vrij omdat er geen bewijzen waren. Terwijl dit gaande was vertrokken twee gezinnen uit Amersfoort en Utrecht zonder problemen naar Syrië om in de “heilstaat” van de IS te gaan wonen. Kortom, de autoriteiten weten weer eens niet waar ze mee bezig zijn, zou je denken.

Maar is dat wel zo? Is deze hele paniek niet gewoon in gang gezet om er meer maatregelen door te drukken die onze burgerrechten nog verder afbreken? Daar lijkt het eigenlijk veel meer op. Voor alle duidelijkheid; wij wijzen de jihadisten en alles waar ze voor staan af. Eerder al hebben we er voor gepleit om alle jihadisten die willen gaan vechten in het Midden Oosten te laten gaan, maar hun onmiddellijk de toegang te ontzeggen als ze terugkomen. De IS, en gelijksoortige organisaties, meestal voor grote delen opgebouwd door de , zijn een ramp voor de volkeren en zelfs uiteindelijk een ramp voor diegenen die zich er bij aansluiten. De rekening voor deze ramp hoort thuis in Washington en in andere landen die het niet kunnen laten om zich te mengen in de van het Midden Oosten.

Maar daar gaat het nu even niet om. We zien dat onder het mom van jihadbestrijding er nu maatregelen worden bepleit die voor ons allemaal een bedreiging zijn. Zo was Opstelten van plan om alle reisgegevens van Nederlanders te gaan opslaan, wat een enorme inbreuk op de privacy is. Gelukkig ging het idiote en gevaarlijk plan niet door omdat er geen Kamermeerderheid voor is en er waarschijnlijk ook juridische problemen aankleefden. Maar dat het nu niet door gaat betekend niet dat er geen tweede poging komt. Waakzaamheid blijft dus op dit gebied geboden. Maar het gaat nog een stuk verder. Buma, de trekpop van het CDA, stelde voor om het “verheerlijken” van terrorisme strafbaar te stellen. Daar kwam meteen veel kritiek op en hij werd er van beschuldigd dat hij voor een gedachtenpolitie pleitte. Wat een domme zet van een even domme politicus mag lijken zou best eens een heel andere achtergrond kunnen hebben.

Vaak worden dit soort plannen als proefballon opgelaten door iemand van buiten de regering om de eerste meningen te horen en te testen of er voor dit soort zaken een meerderheid te vinden is, zowel binnen als buiten het parlement. Als de reacties te negatief uitvallen wordt er aan gesleuteld om het later in een andere vorm opnieuw te proberen. Nu zullen velen zeggen dat het verheerlijken van terrorisme niet acceptabel is. Maar dan is het maar de vraag wat je als terrorisme ziet. De acties van de ISIS en andere groene fascisten zoals Al Nusra zijn zeker als terrorisme te bestempelen. Maar dit begrip wordt al heel snel wijder getrokken en het kan zo ver komen dat alles wat de heersende klasse niet welgevallig is als terrorisme kan worden bestempeld. Precies dat is een groot gevaar voor ons allemaal. Men beweert de jihadisten te bestrijden, maar hoe lang zal het duren voordat ook de arbeidersbeweging als terroristisch wordt beschreven als er een echte protestbeweging ontstaat. De heersende klasse heeft altijd de activiteiten van een groep aangegrepen om zichzelf meer macht toe te eigenen en politieke tegenstanders te verzwakken.

We kennen dit uit de jaren 30. In die tijd werd er door de Nederlandse regering een uniformverbod ingesteld om de WA, de knokploeg van de NSB, van de straat te krijgen. Maar het verbod ging veel verder dan alleen de WA. Er werd een verbod uitgesproken op “symbolen van staatkundig streven.” In de praktijk betekende dit dat ook bijvoorbeeld rode vlaggen en vaandels verboden werden.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via IISG


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie geweld: Boze bromsnor verliest van 14-jarige straatfilmer met filmpje

LOL propaganda doorgeprikt, Nederlanders stemmen: Mark Rutte is niet premier van alle Nederlanders