in ,

De rechtsstaat is ziek: klant van 16-jarige kinderprostituee krijgt slechts 1 dag celstraf

rechter 1559908088
mohamed_hassan / Pixabay

Scenario! Je misbruikt tegen betaling een minderjarig meisje, maar je loopt tegen de lamp. Wat denk je dat de Nederlandse rechter zegt? Nou, heel simpel: die geeft je een aai over de bol, 1 dag celstraf én de mogelijkheid je zonden in te losen door 90 uur in een parkje te schoffelen. Ongelooflijk!

Het is maar weer eens bewezen: in Nederland is het niet de strafwet die soft is – het zijn de rechters. Want waar de wetgever bepaald heeft dat klanten van kinderprostituees niet slechts een taakstraf opgelegd mogen krijgen, heeft de rechtbank in Breda een leuke manier verzonnen om een misbruiker van een 16-jarig meisje tóch met een zeer lage straf naar huis te sturen: slechts één dagje celstraf – het minimum – opleggen. Voor de rest mag hij 90 uur een dom klusje doen, en is hij daarna weer een vrij man.

Dat is allemaal geen dystopische fictie, maar écht wat de rechtbank van Breda vorige week besloot:

“Een 46-jarige man die tegen betaling seks heeft gehad met een 16-jarig meisje uit Breda is veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur en 1 dag cel. De minderjarige Sarah (*) werd door een pooier gedwongen zich te prostitueren.

De straf die de rechtbank in Breda heeft opgelegd is aanzienlijk lager dan de vier maanden onvoorwaardelijk die de officier van justitie had geëist.”

Het OM heeft nadrukkelijk verzocht om geen ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erdogan 1560332955

Franse regering wil verbod op Turks-nationalistische beweging Grijze Wolven

2768551622 12d92a2e3f hype

Coronahype komt ten einde? ‘Er is helemaal niks aan de hand in Nederland’