in , , ,

De Russen!!! Politie roept via Facebook op om FaceApp te verwijderen

De heeft op verschillende lokale -accounts een oproep geplaatst waarin wordt geadviseerd de ouderdomsapp FaceApp te verwijderen. De politie vindt de app niet veilig, omdat deze niet aan de Europese privacywetgeving hoeft te voldoen.

Met de gratis FaceApp kunnen gebruikers een foto van zichzelf uploaden en zien hoe ze eruit zouden kunnen zien als ze ouder worden.

De app bestaat al enige tijd, maar is sinds een paar weken erg populair geworden. Duizenden Nederlanders creëerden een oudere versie van zichzelf met het filter in de app, maar dat is volgens de politie dus niet verstandig.

FaceApp is van een Russische appmaker en dit bedrijf hoeft zich niet te houden aan de Europese privacywetgeving, schrijft de politie.

De maker van de app kan dus geen boete krijgen op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) als die onzorgvuldig omgaat met de gegevens.

De politie benadrukt dat de app niet alleen je foto, maar ook je IP-adres en smartphonegegevens opslaat en bovendien cookies plaatst. Daarom is het beter om de app te verwijderen, aldus de politie.

Lees verder bij de bron: NU.nl

De wordt met de dag steeds een stukje idioter…. Facebook, en noem ze maar op mogen rustig hun gang gaan met af en toe een simpele boete omdat ze echt veel te ver zijn gegaan.

Update

Sinds het – opnieuw – viraal gaan van FaceApp duiken ook de zorgen op over hoe de app met de van gebruikers omgaat. De politie in Maastricht, Den Helder en Schagen adviseert zelfs om de app te verwijderen. Want, stelt de politie in een post op Facebook: de app is van Russische makelij en valt daarom niet onder de Europese privacywetgeving (AVG). Onzin, stelt privacyjurist Menno Weij van BDO Legal.

‘FaceApp valt wel onder Europese privacywet'De eerste waarschuwing is volgens een woordvoerder van de politie geplaatst op de Facebook-pagina van de politie in Maastricht, om de ‘digitale bewustwording' te bevorderen. Dat kun je op zichzelf respecteren, zegt Weij. ‘Maar verwerk je persoonsgegevens van mensen in Europa, dan ben je gebonden aan de AVG.'

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Slinkse politie gaat boerkaverbod omzeilen door boerkavrouwen te faciliteren via trucje

Kinderen gebruiken steeds vaker slaapmiddelen, pas daar mee op!