in , ,

“De Russen” zijn nepnieuws zat: Russische ambassades vallen Westerse journalisten aan

Liegen en bedriegen. Daar worden de Volkskrant en de correspondent van de krant in , Tom Vennink, van beticht. De beschuldigende vinger komt van de Russische ambassade in .

Het gekozen medium is Twitter. Door zo op de man te spelen, lijkt Rusland kritische journalisten steeds steviger aan te pakken.

Vennink zegt tegen de NOS dat hij niet van plan is om te reageren op de rechtstreekse aanval. “De Russische ambassade in Nederland heeft al eerder op een vrij persoonlijke manier op journalisten gereageerd. Dat is aan hen. Het heeft geen zin om daar tegenin te gaan.”

De ambassade plaatst in de tweet twee artikelen naast elkaar: één van Vennink over een Russische politica die het tegen Poetin opneemt, en een ander uit een Russische zakenkrant over dezelfde persoon. “Ik ken dat andere stuk,” zegt Vennink. “Ik heb het gelezen als voorbereiding op mijn eigen interview met die politica, een burgemeester in Jakoetsk. Ik snap eerlijk gezegd niet wat de ambassade hiermee wil bewijzen.”

De ambassade keert zich zowel tegen de Nederlandse pers als tegen journalistieke organisaties in andere westerse landen.

Vorige week beschuldigde de ambassade in de NRC van de verspreiding van nepnieuws. De Russische ambassade in gebruikte Twitter om The Telegraph en aan te vallen.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Bailout van de geheime bank

Europese pensioenwetgeving verplettert pensioenfondsen