in ,

De Russische schatkist kan nu alle schulden van zowel de overheid als binnenlandse bedrijven dekken

Victoria_Borodinova / Pixabay
De Russische reserves kunnen nu alle schulden van zowel de als binnenlandse bedrijven dekken, heeft de Russische president Vladimir aangekondigd.

“Voor de eerste keer in de volledig onze reserves buitenlandse schuld, met inbegrip van de overheid en commerciële sector schuld te dekken,” zei Poetin bij het federaal parlement in Moskou op woensdag.

De buitenlandse schuld van het land bedraagt ​​$ 453,7 miljard, terwijl het internationale reservefonds op 8 februari 2019 op $ 475 miljard staat, volgens infographics gepresenteerd door de president.

De Russische president zei dat hij wil dat de nationale in 2021 meer dan 3 procent zal groeien, terwijl de buitenlandse investeringen in het land met 6-7 procent zullen stijgen. Om dergelijke cijfers te bereiken, stelde de president verschillende taken voor de overheid vast, zoals verhoogde productiviteit, het aantrekkelijk maken van voor buitenlandse bedrijven en verbetering van de regionale infrastructuur.

Poetin voegde eraan toe dat het door het Russische soevereine vermogensfonds toegekende geld ook in grote mate bijdraagt ​​aan de nationale begroting, die vorig jaar meer dan $ 1 miljard bedroeg.

Ondertussen zijn de Russische deviezenreserves drie opeenvolgende jaren gegroeid en stegen ze begin dit jaar met 8,3 procent tot meer dan $ 468 miljard.De buitenlandse schuld van Rusland is met $ 64,4 miljard of 12,4 procent gedaald van het begin van vorig jaar tot het laagste niveau in een decennium, de Centrale Bank van Rusland in januari aangekondigd.

Moskou heeft zijn buitenlandse schuld sinds medio 2014 met 280 miljard dollar verlaagd, toen het een piek bereikte van bijna 733 miljard dollar vanwege de aanvankelijke impact van westerse sancties.

Lees verder bij de bron: RT Business News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wetenschappers ontdekken de ‘Holy Grail’ voor universele griepvaccin

Dé brief: leerlingen die weigeren te spijbelen voor het klimaat worden gesanctioneerd voor … spijbelen